Nämä kuppikakut kuorrutetaan kahdella erilaisella suklaakuorrutuksella ja koristellaan suklaatryffeleillä.
12 kappaletta
- 150 g voita
- 2 dl sokeria
- 2 munaa
- 2,5 dl jauhoja
- 1 dl kaakaojauhetta
- 0,5 tl leivinjauhetta
- 2 dl maitoa
- 100 g tummaa suklaata
- 150 g voita
- 2 dl tomusokeria
- 0,5 dl kaakaojauhetta
- 50g tummaa suklaata
- 10 g voita
- 12 suklaatryffeliä
Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää munat yksi kerrallaan ja sekoita hyvin molempien munien jälkeen. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää taikinaan puolet kuivista aineista yhdessä maidon kanssa. Sekoita ja lisää loput kuivat aineet. Sekoita taikina tasaiseksi ja lusikoi se muffinssivuokiin.
Paista 175 asteessa 20 minuuttia.
Anna kuppikakkujen jäähtyä kokonaan ennen kuorruttamista.
Valmista ensimmäinen kuorrute. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Anna suklaan jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja lisää sitten voivaahdon joukkoon vähitellen tomusokeri ja kaakaojauhe. Lisää viimeisenä sulatettu suklaa ja sekoita tasaiseksi.
Lusikoi kuorrute pursotinpussiin ja kuorruta kuppikakut.
Valmista toinen kuorrute. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Lisää kuutoitu huoneenlämpöinen voi ja sekoita kuorrute tasaiseksi. Levitä suklaa ensimmäisen kuorrutteen päälle.
Koristele jokainen kuppikakku yhdellä suklaatryffelillä.
Leave a Reply