
Suklaata rakastava synttärisankari ilahtuu varmasti tästä mehevän suklaisesta browniekakusta. Kakun päälle sirotellut nonparellit paljastavat sankarin ikävuodet.
Browniekakku:
- 300 g voita
- 2 dl sokeria
- 2 dl fariinisokeria
- 1 dl siirappia
- 6 munaa
- 400 g sulatettua suklaata
- 2 dl jauhoja
- 2 rkl kaakaojauhetta
- 1 tl leivinjauhetta
Suklaakreemi:
- 250 g suklaata
- 2 dl kermaa
- 50 g suolatonta voita
Koristeeksi:
- n. 1/5 dl värikkäitä nonparelleja
Vaahdota huoneenlämpöinen voi, sokeri ja fariinisokeri. Lisää siirappi. Lisää munat yksi kerrallaan ja vatkaa taikina tasaiseksi jokaisen munan jälkeen. Lisää sulatettu suklaa. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan.
Vuoraa kaksi noin 18 x 21 cm kokoista vuokaa leivinpaperilla ja jaa taikina vuokiin.
Paista 160 asteessa noin 45 minuuttia.
Valmista kakkupohjien paistuessa suklaakreemi. Pilko suklaa kulhoon. Kuumenna kerma kattilassa kiehuvaksi ja kaada kulhoon suklaan päälle. Sekoita kunnes suklaa on sulanut. Lisää kuutioitu huoneenlämpöinen voi ja sekoita tasaiseksi. Anna suklaakreemin jähmettyä huoneenlämmössä, kunnes olet valmis kokoamaan kakun.
Kokoa kakku. Nosta ensimmäinen kakkupohja tarjoiluastialle. Levitä kakkupohjan päälle noin puolet suklaakreemistä. Nosta päälle toinen kakkupohja ja levitä loput suklaakreemistä kakun päälle ja reunoille.
Koristele kakku. Leikkaa leivinpaperista sankarin ikävuosia vastaavat numerot. Aseta numerot kakun päälle ja levitä nonparellit kakun pinnalle. Irroita varovasti leivinpaperinumerot kakun päältä.
Leave a Reply