• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar

kakku ja keksi

  • Etusivu
  • Reseptit
  • Blogin takana
You are here: Home / Kakku / Synttärisankarin browniekakku

Synttärisankarin browniekakku

16/10/2019 by Liisa Leave a Comment

Suklaata rakastava synttärisankari ilahtuu varmasti tästä mehevän suklaisesta browniekakusta. Kakun päälle sirotellut nonparellit paljastavat sankarin ikävuodet.

Browniekakku:

  • 300 g voita
  • 2 dl sokeria
  • 2 dl fariinisokeria
  • 1 dl siirappia
  • 6 munaa
  • 400 g sulatettua suklaata
  • 2 dl jauhoja
  • 2 rkl kaakaojauhetta
  • 1 tl leivinjauhetta

Suklaakreemi:

  • 250 g suklaata
  • 2 dl kermaa
  • 50 g suolatonta voita

Koristeeksi:

  • n. 1/5 dl värikkäitä nonparelleja

Vaahdota huoneenlämpöinen voi, sokeri  ja fariinisokeri. Lisää siirappi. Lisää munat yksi kerrallaan ja vatkaa taikina tasaiseksi jokaisen munan jälkeen. Lisää sulatettu suklaa. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan.

Vuoraa kaksi noin 18 x 21 cm kokoista vuokaa leivinpaperilla ja jaa taikina vuokiin.

Paista 160 asteessa noin 45 minuuttia.

Valmista kakkupohjien paistuessa suklaakreemi. Pilko suklaa kulhoon. Kuumenna kerma kattilassa kiehuvaksi ja kaada kulhoon suklaan päälle. Sekoita kunnes suklaa on sulanut. Lisää kuutioitu huoneenlämpöinen voi ja sekoita tasaiseksi. Anna suklaakreemin jähmettyä huoneenlämmössä, kunnes olet valmis kokoamaan kakun.

Kokoa kakku. Nosta ensimmäinen kakkupohja tarjoiluastialle. Levitä kakkupohjan päälle noin puolet suklaakreemistä. Nosta päälle toinen kakkupohja ja levitä loput suklaakreemistä kakun päälle ja reunoille.

Koristele kakku. Leikkaa leivinpaperista sankarin ikävuosia vastaavat numerot. Aseta numerot kakun päälle ja levitä nonparellit kakun pinnalle. Irroita varovasti leivinpaperinumerot kakun päältä.

 

Filed Under: Kakku Tagged With: brownie, suklaakakku, synttärikakku, täytekakku

Previous Post: « Puolukkapullat
Next Post: Kurpitsakuppikakut »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Primary Sidebar

Reseptiarkisto

Mikä maistuisi?

appelsiini aprikoosi banaani brownie donitsi halloween joulu juustokakku jäätelö kahvi kakku kaneli keksi kirsikka kuivakakku kuppikakku kurpitsa leivos maapähkinävoi makeiset mansikka manteli muffinssi mustikka mysli nutella omena pannari piirakka pistaasi pulla puolukka pähkinä pääsiäinen raparperi sitruuna speltti suklaa suklaakakku suklaakeksi tuorejuusto täytekakku vadelma valkosuklaa vanilja

Lisää herkkuja

Kuppikakut valkosuklaakuorrutuksella

Näyttävät kuppikakut saavat päälleen korkean keon makeaa valkosuklaakuorrutusta. Koristele kuppikakut strösselillä ja vaaleanpunaisilla ...

Read More »

Mansikkadonitsit

Ystävänpäivänä tarjotaan hempeitä vaaleanpunaisia mansikkadonitseja sydänströsseleillä koristeltuna. 12 kappaletta 3,5 dl vehnäjauhoja 1,5 dl ...

Read More »

Lemoncurd (sitruunatahna)

Sitruunatahnaa eli herkullista lemon curdia on helppo tehdä myös itse. Lemon curdia voi käyttää esimerkiksi leivonnassa ja täytekakun tai keksien ...

Read More »

Mantelinen mustikkakakku

Mantelilla ja kardemummalla maustettu mustikkakakku on parhaimmillaan leipomista seuraavana päivänä. 200 g huoneenlämpöistä voita 2 dl ...

Read More »

Jäätelökakku

Suklainen kakkupohja täytetään ihanalla vaniljajäätelöllä. Kakun voi tehdä reilusti etukäteen, sillä se säilyy pakastimessa hyvänä noin ...

Read More »

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress