• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar

kakku ja keksi

  • Etusivu
  • Reseptit
  • Blogin takana
You are here: Home / Muffinssi / Kurpitsakuppikakut

Kurpitsakuppikakut

23/10/2019 by Liisa 2 Comments


Leivo halloweenin kunniaksi meheviä kurpitsakuppikakkuja ja kuorruta ne kanelikuorrutuksella.

12 kappaletta

kurpitsasose:

  • 1 pieni myskikurpitsa

kuppikakut:

  • 150 g voita
  • 1,5 dl sokeria
  • 2 munaa
  • 2 dl kurpitsasosetta
  • 1 dl maitoa
  • 3,5 dl jauhoja
  • 2 tl kanelia
  • 0,5 tl muskottipähkinää
  • 0,5 tl inkivääriä
  • 1 tl leivinjauhetta

kanelikuorrutus:

  • 200 g voita
  • 4 dl tomusokeria
  • 2 tl kanelia

Valmista ensin kurpitsasose. Halkaise myskikurpitsa ja poista siitä siemenet. Paahda kurpitsanpuolikkaita 200-asteisessa uunissa 1 – 1,5 tuntia kurpitsan koosta riippuen. Anna jäähtyä ja koverra sitten hedelmäliha kurpitsanpuolikkaista lusikalla. Soseuta sauvasekoittimella. Tarvitset kuppikakkuihin 2 dl kurpitsasosetta.

Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää munat yksi kerrallaan ja sekoita hyvin molempien munien jälkeen. Lisää kurpitsasose ja sekoita tasaiseksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää taikinaan puolet kuivista aineista yhdessä maidon kanssa. Sekoita ja lisää loput kuivat aineet. Sekoita taikina tasaiseksi ja lusikoi se muffinssivuokiin.

Paista 175 asteessa 20 minuuttia.

Anna kuppikakkujen jäähtyä kokonaan ennen kuorruttamista.

Valmista kuorrutus. Vatkaa huoneenlämpöistä voita hetki. Lisää tomusokeri vähän kerrallaan ja vatkaa kuorrute tasaiseksi. Lisää viimeiseksi kaneli.

Laita kuorrutus tähtityllalla varustettuun pursotinpussiin ja kuorruta kuppikakut.


 

Filed Under: Muffinssi Tagged With: halloween, kaneli, kurpitsa

Previous Post: « Synttärisankarin browniekakku
Next Post: Halloweenin hirviökuppikakut »

Reader Interactions

Comments

  1. Annika says

    28/10/2019 at 2:29 pm

    Ihania reseptejä ja kauniita kuvia täällä! Pitää ajan kanssa selata läpi blogisi 🙂

    Reply
    • Liisa says

      28/10/2019 at 9:34 pm

      Kiitos, Annika! 😊

      Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Primary Sidebar

Reseptiarkisto

Mikä maistuisi?

appelsiini aprikoosi banaani brownie donitsi halloween joulu juustokakku jäätelö kahvi kakku kaneli keksi kirsikka kuivakakku kuppikakku kurpitsa leivos maapähkinävoi makeiset mansikka manteli marenki muffinssi mustikka mysli nutella omena pannari piirakka pistaasi pulla puolukka pähkinä pääsiäinen raparperi sitruuna speltti suklaa suklaakakku suklaakeksi tuorejuusto täytekakku vadelma valkosuklaa

Lisää herkkuja

Mansikka-valkosuklaafudge

Fudgen valmistamiseen tarvitset lämpömittarin, sillä seos täytyy kuumentaa 116 asteiseksi, jotta valmiista fudgesta tulee koostumukseltaan ...

Read More »

Marjapaistos grillissä

Makea marjapaistos kruunaa grilliaterian. Se paistetaan grillin lempeässä jälkilämmössä. 3 dl vadelmia 3 dl mustikoita 50 g voita 1 dl ...

Read More »

Kuppikakut valkosuklaakuorrutuksella

Näyttävät kuppikakut saavat päälleen korkean keon makeaa valkosuklaakuorrutusta. Koristele kuppikakut strösselillä ja vaaleanpunaisilla ...

Read More »

Banaanimuffinssit

Helpot banaanimuffinssit valmistuvat nopeasti yllättävään makeanhimoon. 12 kappaletta. 100 g voita 1,5 dl sokeria 2 munaa 2 banaania 1 ...

Read More »

Vadelmajäätelöpuikot

Ihanan makeissa vadelmajäätelöpuikoissa on sattumina kokonaisia vadelmia. 6 kappaletta 200 g (pakaste)vadelmia 1 dl sokeria 1 muna ...

Read More »

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress