Leivo halloweenin kunniaksi meheviä kurpitsakuppikakkuja ja kuorruta ne kanelikuorrutuksella.
12 kappaletta
kurpitsasose:
- 1 pieni myskikurpitsa
kuppikakut:
- 150 g voita
- 1,5 dl sokeria
- 2 munaa
- 2 dl kurpitsasosetta
- 1 dl maitoa
- 3,5 dl jauhoja
- 2 tl kanelia
- 0,5 tl muskottipähkinää
- 0,5 tl inkivääriä
- 1 tl leivinjauhetta
kanelikuorrutus:
- 200 g voita
- 4 dl tomusokeria
- 2 tl kanelia
Valmista ensin kurpitsasose. Halkaise myskikurpitsa ja poista siitä siemenet. Paahda kurpitsanpuolikkaita 200-asteisessa uunissa 1 – 1,5 tuntia kurpitsan koosta riippuen. Anna jäähtyä ja koverra sitten hedelmäliha kurpitsanpuolikkaista lusikalla. Soseuta sauvasekoittimella. Tarvitset kuppikakkuihin 2 dl kurpitsasosetta.
Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää munat yksi kerrallaan ja sekoita hyvin molempien munien jälkeen. Lisää kurpitsasose ja sekoita tasaiseksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää taikinaan puolet kuivista aineista yhdessä maidon kanssa. Sekoita ja lisää loput kuivat aineet. Sekoita taikina tasaiseksi ja lusikoi se muffinssivuokiin.
Paista 175 asteessa 20 minuuttia.
Anna kuppikakkujen jäähtyä kokonaan ennen kuorruttamista.
Valmista kuorrutus. Vatkaa huoneenlämpöistä voita hetki. Lisää tomusokeri vähän kerrallaan ja vatkaa kuorrute tasaiseksi. Lisää viimeiseksi kaneli.
Laita kuorrutus tähtityllalla varustettuun pursotinpussiin ja kuorruta kuppikakut.
Annika says
Ihania reseptejä ja kauniita kuvia täällä! Pitää ajan kanssa selata läpi blogisi 🙂
Liisa says
Kiitos, Annika! 😊