Suklaiset sydänleivokset täytetään kirpeällä pihlajanmarjahyytelöllä. Täytteeksi sopii myös esimerkiksi aprikoosi- tai vadelmamarmeladi.
Noin 12 kappaletta.
- 250 g voita
- 3 dl sokeria
- 4 munaa
- 1 dl mantelijauhetta
- 4 dl jauhoja
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 tl leivinjauhetta
- 1,5 dl maitoa
- pihlajanmarjahyytelöä
- 350 g suklaata
- 75 g huoneenlämpöistä voita
Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää munat yksi kerrallaan ja sekoita hyvin jokaiseen munan jälkeen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan yhdessä maidon kanssa. Sekoita taikina tasaiseksi.
Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja tasoita pinta tasaiseksi. Paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia.
Leikkaa jäähtyneestä kakkupohjasta sydämenmuotoisella piparkakkumuotilla palasia. Nosta puolet leivospohjista kakkuritilälle ja levitä jokaisen päälle noin 1 ruokalusikallinen pihlajanmarjahyytelöä. Nosta jokaisen leivospohjan päälle toinen leivospohja.
Sulata suklaa mikrossa ja sekoita joukkoon kuutioitu voi. Kuorruta leivokset suklaalla.
Leave a Reply