
Täyteläinen suklaa ja suolainen maapähkinävoi yhdistyvät tässä syntisen ihanassa pokekakussa.
12 palaa
Kakkupohja:
- 100 g tummaa suklaata
- 150 g suolatonta voita
- 3 munaa
- 2,5 dl sokeria
- 4 dl kakkuvehnäjauhoja
- 2 rkl kaakaojauhetta
- 0,5 tl leivinjauhetta
Suklaakuorrute:
- 150 g tummaa suklaata
- 1 dl kermaa
- 25 g voita
Maapähkinävoikuorrute:
- 100 g huoneenlämpöistä voita
- 1,5 dl maapähkinävoita
- 3 dl tomusokeria
Lisäksi:
- 1 dl maapähkinävoita
- suklaa-maapähkinävoikarkkeja, esim. Reese’s mini peanutbutter cups
Sulata voi mikrossa tai kattilassa ja jäähdytä. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa ja jäähdytä.
Vatkaa munat ja sokeri kulhossa kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää sulatettu voi ja sekoita. Lisää sulatettu suklaa ja sekoita. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi.
Vuoraa noin 18 x 21 cm kokoinen vuoka leivinpaperilla ja kaada taikina vuokaan.
Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tarvittaessa puutikulla.
Jäähdytä kakkupohja.
Valmista suklaakuorrute. Paloittele suklaa kulhoon. Kuumenna kerma kattilassa kiehuvaksi ja kaada suklaan päälle. Sekoita kunnes suklaa on sulanut. Lisää kuutioitu huoneenlämpöinen voi ja sekoita tasaiseksi. Anna kuorrutteen jähmettyä huoneenlämmössä sen aikaa kun kakkupohja jäähtyy.
Valmista maapähkinävoikuorrute. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja lisää sitten maapähkinävoi voivaahdon joukkoon. Vatkaa hetki ja lisää sitten vähitellen tomusokeri ja sekoita tasaiseksi.
Nosta kakku tarjoiluastialle. Tee kakkupohjaan kolosia omenaporalla.
Nostele kolosiin maapähkinävoita teelusikan avulla.
Lusikoi suklaakuorrute kakun päälle ja levitä kuorrute tasaiseksi palettiveitsellä.
Lusikoi maapähkinävoikuorrute suklaakuorrutteen päälle ja levitä kuorrute tasaiseksi palettiveitsellä.
Koristele kakku suklaa-maapähkinävoikarkeilla.
Leave a Reply