• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar

kakku ja keksi

  • Etusivu
  • Reseptit
  • Blogin takana
You are here: Home / Makeiset / Suklaasalami

Suklaasalami

19/12/2018 by Liisa Leave a Comment

Pähkinäinen suklaasalami on helppo joulunajan jälkiruoka tai kahvipöydän herkku.

  • 250 g tummaa suklaata
  • 100 g suolatonta voita
  • 1 dl sokeria
  • 2 munaa
  • 2 rkl kaakaojauhetta
  • 100 g saksanpähkinöitä
  • 50 g kuorittuja pistaaseja

 

  • tomusokeria

Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa.

Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää munat yksi kerrallaan ja sekoita. Lisää sulatettu suklaa ja kaakaojauhe ja sekoita tasaiseksi. Lisää viimeiseksi halkaistut saksanpähkinät ja pistaasit ja sekoita huolellisesti.

Nosta seos jääkaappiin noin puoleksi tunnniksi.

Levitä reilu pala tuorekelmua työpöydälle ja lusikoi osittain jähmettynyt suklaaseos kelmun päälle. Muovaa suklaasta tasainen pötkylä, jonka halkaisija on noin 4 senttiä. Kääri tuorekelmu tiukasti suklaan ympärille ja nosta suklaasalami jääkaappiin vähintään neljäksi tunniksi, mielellään seuraavaan päivään.

Nosta suklaasalami huoneenlämpöön hetki ennen tarjoilua. Sirottele suklaasalamin päälle tomusokeria ja leikkaa se noin sentin paksuisiksi palasiksi.

 

Filed Under: Makeiset Tagged With: joulu, pähkinä, pistaasi, suklaa

Previous Post: « Kirsikkaiset kierrepullat
Next Post: Uuden vuoden suklaatryffelikakku »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Primary Sidebar

Reseptiarkisto

Mikä maistuisi?

appelsiini aprikoosi banaani brownie donitsi halloween joulu juustokakku jäätelö kahvi kakku kaneli keksi kirsikka kuivakakku kuppikakku kurpitsa leivos maapähkinävoi makeiset mansikka manteli muffinssi mustikka mysli nutella omena pannari piirakka pistaasi pulla puolukka pähkinä pääsiäinen raparperi sitruuna speltti suklaa suklaakakku suklaakeksi tuorejuusto täytekakku vadelma valkosuklaa vanilja

Lisää herkkuja

Retrokakku

Aikaan ennen sokerimassaa ja nakukakkuja juhlapöydän kunkku oli ehdottomasti kermakakku. Kesällä tämä ihana herkku kuorrutettiin mansikoilla tai ...

Read More »

Jouluinen appelsiinikakku

Jouluisen appelsiinikakun salaisuus on taikinaan lisättävä appelsiinimarmeladi. 200 g voita 3 dl sokeria 4 munaa 2 dl maitoa 2 dl ...

Read More »

Kermainen aprikoosipiirakka

Tässä ihanassa piirakassa yhdistyvät raikkaat aprikoosit ja kermainen ranskankermatäyte. piirakkataikina: 3 dl jauhoja1 dl sokeria0,25 tl ...

Read More »

Vadelmapitko

Herkullinen pullapitko täytetään makealla vadelmamarmeladilla. 2,5 dl punaista maitoa 25 g hiivaa 1 dl sokeria 1 muna 2 tl kardemummaa ...

Read More »

Mausteinen omenapiirakka

Perinteinen omenapiirakka saa lisävivahdetta kun omenat maustetaan kanelin lisäksi ripauksella neilikkaa ja kardemummaa. Piirakan hauska kuori on ...

Read More »

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress