• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar

kakku ja keksi

  • Etusivu
  • Reseptit
  • Blogin takana
You are here: Home / Jäätelö / Sitruunamelissa-mansikkajäätelö

Sitruunamelissa-mansikkajäätelö

11/07/2018 by Liisa Leave a Comment

Raikas sitruunamelissa- mansikkajäätelö maistuu esimerkiksi kesäisen aterian jälkiruokana.

  • 2,5 dl mansikoita pieninä palasina
  • 2 rkl sokeria

 

  • 1 ruukku sitruunamelissaa
  • 0,5 dl sokeria

 

  • 2 munaa
  • 2 dl kermaa
  • 2 dl punaista maitoa

Laita mansikat ja sokeri kattilaan ja keitä hiljaisella lämmöllä 10 minuuttia. Jäähdytä.

Laita sitruunamelissan lehdet ja sokeri tehosekoittimeen ja sekoita kunnes sitruunamelissan lehdet ovat hienontuneet ja seos on tasaista.

Vatkaa munat kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon sitruunamelissa-sokeriseos ja vatkaa vielä hetki. Lisää joukkoon kerma ja maito. Sekoita tasaiseksi.

Kaada seos jäätelökoneeseen ja jäädytä koneen ohjeiden mukaisesti. Pysäytä jäätelökone ennen kuin jäätelömassa on täysin kiinteää.

Kaada noin puolet jäätelöstä pakasterasian pohjalle ja lisää päälle noin puolet mansikoista. Kaada päälle loput jäätelöstä ja mansikoista. Siirrä pakastimeen ja anna jäätyä ainakin 2 tuntia ennen tarjoilua.

 

Filed Under: Jäätelö Tagged With: jäätelö, mansikka, sitruunamelissa

Previous Post: « Vadelmaiset piiraat
Next Post: Suklaakuppikakut kirsikkakuorrutuksella »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Primary Sidebar

Reseptiarkisto

Mikä maistuisi?

appelsiini aprikoosi banaani brownie donitsi halloween joulu juustokakku jäätelö kahvi kakku kaneli keksi kirsikka kuivakakku kuppikakku kurpitsa leivos maapähkinävoi makeiset mansikka manteli muffinssi mustikka mysli nutella omena pannari piirakka pistaasi pulla puolukka pähkinä pääsiäinen raparperi sitruuna speltti suklaa suklaakakku suklaakeksi tuorejuusto täytekakku vadelma valkosuklaa vanilja

Lisää herkkuja

Brownie-leivokset

Suklaisissa brownie-leivoksissa on ihana pehmeä keskusta ja juuri sopivan sitkeät reunat. Leivokset on paistettu silikonisessa kakkupalavuoassa. 8 ...

Read More »

Vappudonitsit

Vappudonitsien taikinaan lisätään värikkäitä strösseleitä ja ne kuorrutetaan makealla sokerikuorrutuksella. 12 kappaletta 3,5 dl ...

Read More »

Sitruuna-basilikajäätelö

Mausta raikas jäätelö sitruunalla ja basilikalla. 1 sitruuna0,5 dl sokeria2 kananmunaa1 dl sokeria1 dl basilikanlehtiä tiiviisti pakattuna2 dl ...

Read More »

Karpalo-valkosuklaakeksit

Ihanien jouluisten keksien täytteeksi tulee kuivattuja karpaloita, valkosuklaata ja pistaaseja. n. 40 kpl 150 g voita 1 dl sokeria 1 dl ...

Read More »

Suklainen levykakku vadelmakuorrutuksella

Suklainen levykakku kuorrutetaan vadelmajauheella maustetulla sokerikreemillä ja koristellaan pakastekuivatuilla vadelmilla. 1 tl ...

Read More »

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress