Pikkupullien täytteeksi lisätään makeaa raparperihilloa.
12 kappaletta
- 2,5 dl punaista maitoa
- 25 g hiivaa
- 1 dl sokeria
- 1 muna
- 2 tl kardemummaa
- 0,5 tl suolaa
- 7 – 8 dl jauhoja
- 100 g voita
- n. 2 dl raparperihilloa
- kananmunaa voiteluun
- sokeria
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja sekoita hiiva maitoon. Lisää sokeri, muna, kardemumma ja suola ja sekoita tasaiseksi. Lisää jauhoja vähän kerrallaan ja vaivaa taikinaa kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Lisää huoneenlämpöinen voi kun taikina on melkein valmis.
Anna taikinan kohota kulhossa liinalla peitettynä noin puoli tuntia.
Jaa taikina veitsen avulla 12 yhtä suureen osaan, pyörittele taikinasta pyöreitä pullia ja paina peukalolla pullien keskelle pieni kolo. Anna pullien kohota liinan alla noin puoli tuntia.
Täytä pullien kolot raparperihillolla (noin 1 rkl hilloa per pulla). Voitele pullat munalla ja ripottele päälle sokeria.
Paista 225 asteessa noin 10 minuuttia tai kunnes pullat ovat kauniin ruskeita.
Leave a Reply