• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar

kakku ja keksi

  • Etusivu
  • Reseptit
  • Blogin takana
You are here: Home / Pulla / Pullarinkelit

Pullarinkelit

14/01/2015 by Liisa Leave a Comment

035 (8)

Pullarinkelit täytetään korvapuusteista tutulla kaneli-sokeriseoksella.

Noin 25 kappaletta

  • 1/2 litraa punaista maitoa
  • 1 paketti hiivaa
  • 2 dl sokeria
  • 1 muna
  • 1,5 rkl kardemummaa
  • 1 tl suolaa
  • 13 – 15 dl jauhoja
  • 200 g voita
  • 100 g voita
  • 1 dl sokeria
  • 1 rkl kanelia
  • kananmuna voiteluun
  • raesokeria

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja sekoita hiiva maitoon. Lisää sokeri, muna, kardemumma ja suola ja sekoita tasaiseksi. Lisää jauhoja vähän kerrallaan ja vaivaa taikinaa kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Lisää huoneenlämpöinen voi kun taikina on melkein valmis.

Anna taikinan kohota kulhossa liinalla peitettynä noin puoli tuntia.

Jaa taikina kahteen osaan. Kauli taikina levyksi (noin 60 x 30 cm). Voitele levy ja ripottele päälle kaneli-sokeriseos. Taita levy kahtia pitkät sivut vastakkain ja leikkaa levy terävällä veitsellä noin kahden sentin levyisiksi suikaleiksi. Kieritä jokainen suikale kierteelle ja pyöräytä rinkeliksi. Nosta rinkelit leivinpaperilla suojatulle pellille ja kohota liinalla peitettynä noin puoli tuntia. Voitele rinkelit kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria ennen paistamista.

Paista 225 asteessa noin 10 minuuttia.

062 (4)

 

Filed Under: Pulla Tagged With: kaneli, pulla

Previous Post: « Suklaakuorrutetut banaanidonitsit
Next Post: Banaani-suklaamuffinssit »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Primary Sidebar

Reseptiarkisto

Mikä maistuisi?

appelsiini aprikoosi banaani brownie donitsi halloween joulu juustokakku jäätelö kahvi kakku kaneli keksi kirsikka kuivakakku kuppikakku kurpitsa leivos maapähkinävoi makeiset mansikka manteli muffinssi mustikka mysli nutella omena pannari piirakka pistaasi pulla puolukka pähkinä pääsiäinen raparperi sitruuna speltti suklaa suklaakakku suklaakeksi tuorejuusto täytekakku vadelma valkosuklaa vanilja

Lisää herkkuja

Mustikkadonitsit

Makoisat kardemummalla maustetut mustikkadonitsit syntyvät käden käänteessä. 12 kappaletta 3,5 dl vehnäjauhoja 1,5 dl sokeria 1 tl ...

Read More »

Kahden suklaan kuppikakut

Kuorruta mehevät suklaakuppikakut valkosuklaa- ja tummasuklaakreemillä. 12 kappaletta Kuppikakut: 150 g voita2 dl sokeria2 munaa2,5 dl ...

Read More »

Halloween-browniet

Kuorruta browniet Halloweenin kunniaksi oranssilla kuorrutteella ja koristele ne silmäkarkeilla. browniet: 150 g voita1 dl sokeria1 dl ...

Read More »

Sydänpuustit

Yllätä ystävä herkullisilla vastapaistetuilla sydämenmuotoisilla korvapuusteilla. noin 20 kappaletta pullataikina: 2,5 dl punaista maitoa25 g ...

Read More »

Porkkanakakku

Porkkanakakku maistuu syksyllä. Perinteisestä tuorejuustotäytteestä saa kevyemmän korvaamalla osan tuorejuustosta kermavaahdolla. 300 g ...

Read More »

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress