• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar

kakku ja keksi

  • Etusivu
  • Reseptit
  • Blogin takana
You are here: Home / Makeiset / Piparkakkutoffee

Piparkakkutoffee

01/12/2013 by Liisa 2 Comments

012 (3)

Ihana jouluinen toffee maustetaan piparkakkumausteilla.

  • 2,5 dl sokeria
  • 2 dl kermaa
  • 1 dl glukoosisiirappia
  • 50 g voita
  • 1 tl kanelia
  • 0,5 tl neilikkaa
  • 0,5 tl inkivääriä
  • 0,5 tl pomeranssinkuorta

Laita kaikki ainekset kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua reilulla lämmöllä kunnes seoksen lämpötila on 118 astetta. Vuoraa 20 x 30 cm kokoinen vuoka leivinpaperilla. Kaada seos vuokaan ja anna sen jähmettyä huoneenlämmössä. Leikkaa toffee terävällä veitsellä palasiksi ja kääri karkit leivinpaperin palasiin.

062 (2)

 

Filed Under: Makeiset Tagged With: joulu, kaneli, makeiset

Previous Post: « Piparkakkujäätelö
Next Post: Pehmeät piparkakkupalat »

Reader Interactions

Comments

  1. Sweet in the mouth says

    24/11/2015 at 8:56 pm

    Kuulostaapa hyvältä! Pitääpä testaja näin joulun lähettyvillä…

    Reply
    • Liisa says

      01/12/2015 at 10:39 am

      Kiitos kommentistasi!

      Reply

Leave a Reply to Sweet in the mouth Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Primary Sidebar

Reseptiarkisto

Mikä maistuisi?

appelsiini aprikoosi banaani brownie donitsi halloween joulu juustokakku jäätelö kahvi kakku kaneli keksi kirsikka kuivakakku kuppikakku kurpitsa leivos maapähkinävoi makeiset mansikka manteli muffinssi mustikka mysli nutella omena pannari piirakka pistaasi pulla puolukka pähkinä pääsiäinen raparperi sitruuna speltti suklaa suklaakakku suklaakeksi tuorejuusto täytekakku vadelma valkosuklaa vanilja

Lisää herkkuja

Mustikkapullat

Ihanat mustikkapullat kruunaavat kesäpäivän kahvihetken. 24 kappaletta 1/2 litraa punaista maitoa 1 paketti hiivaa 2 dl sokeria 1 ...

Read More »

Maapähkinävoi-suklaahippujäätelö

Lisää makeansuolaiseen maapähkinävoijäätelöön sattumiksi runsaasti suklaahippuja. 2 munaa 100 g sileää maapähkinävoita1 dl sokeria 2 dl kermaa 2 dl ...

Read More »

Jouluinen täytekakku

Jouluinen täytekakku tehdään maustekakkutaikinasta. 250 g voita 3 dl fariinisokeria 4 munaa 1,5 dl siirappia 4,5 dl jauhoja 1 tl ...

Read More »

Runebergin levykakku

Leivo ihana runeberginkakku tänä vuonna levykakun muotoon. 12 palaa kakkutaikina: 250 g voita 1,5 dl fariinisokeria 1,5 dl sokeria 4 munaa 2 ...

Read More »

Donitsinmuotoiset keksit

Vappudonitsit voi leipoa myös keksien muotoon! Tarvitset kaksi erikokoista ympyränmuotoista piparimuottia, toinen halkaisijaltaan noin 1 sentti ja ...

Read More »

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress