• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar

kakku ja keksi

  • Etusivu
  • Reseptit
  • Blogin takana
You are here: Home / Piirakka / Pienet raparperipiirakat

Pienet raparperipiirakat

30/05/2013 by Liisa Leave a Comment

Makeat raparperipiirakat maistuvat vaniljajäätelön kanssa.

12 kappaletta.

  • 6 dl raparperinpaloja
  • 1 dl fariinisokeria
  • 1 dl vettä
  • 200 g voita
  • 1 dl sokeria
  • 2 rkl vaniljasokeria
  • 1 muna
  • 4 dl jauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Laita raparperinpalat, fariinisokeri ja vesi kattilaan. Keitä 10 minuuttia ja jäähdytä.

Vaahdota huoneenlämpöinen voi, sokeri ja vaniljasokeri. Lisää muna ja sekoita. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi.

Voitele ja korppujauhota muffinssipellin syvennykset.

Ota erilleen 1/3 taikinasta. Jaa loput taikinasta 12 osaan. Painele taikina muffinssipellin syvennysten pohjalle ja reunoille.

Nosta raparperitäytettä lusikalla piirakoiden sisään.

Jaa loput taikinasta 12 osaan. Pyörittele taikina palloiksi, litistä pallot ja asettele taikinakuoreksi piirakoiden päälle. Pistele kuoriin haarukalla reikiä.

Paista piirakoita 200 asteessa noin 20 minuuttia. Anna niiden jäähtyä pellillä ja nostele jäähtyneet piirakat varovasti kolosistaan esimerkiksi haarukan avulla.

 

Filed Under: Piirakka Tagged With: piirakka, raparperi

Previous Post: « Kahvi-suklaajäätelö
Next Post: Lakritsijäätelö »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Primary Sidebar

Reseptiarkisto

Mikä maistuisi?

appelsiini aprikoosi banaani brownie donitsi halloween joulu juustokakku jäätelö kahvi kakku kaneli keksi kirsikka kuivakakku kuppikakku kurpitsa leivos maapähkinävoi makeiset mansikka manteli muffinssi mustikka mysli nutella omena pannari piirakka pistaasi pulla puolukka pähkinä pääsiäinen raparperi sitruuna speltti suklaa suklaakakku suklaakeksi tuorejuusto täytekakku vadelma valkosuklaa vanilja

Lisää herkkuja

Vadelma-karhunvatukkapiirakka

Mehukas piirakka kätkee sisälleen ihania vadelmia ja karhunvatukoita. piirakkataikina: 6 dl jauhoja1,5 dl sokeria0,5 tl suolaa200 g voita5 -6 ...

Read More »

Päärynäpiirakka pähkinätoscalla

Syksyisen päärynäpiiraan salaisuus ovat kanelin ja sokerin kanssa paahdetut päärynät. Piiraan päälle ripotellaan vielä maukas saksanpähkinöistä ja ...

Read More »

Kuningatarpullat

Täytä herkulliset kuningatarpullat ranskankermaisella täytteellä ja tuoreilla vadelmilla ja mustikoilla. noin 15 kappaletta Pullataikina: 2,5 ...

Read More »

Banaanikuppikakut maapähkinävoikuorrutuksella

Mehevät banaanikuppikakut kuorrutetaan makeansuolaisella maapähkinävoikuorrutuksella. Käytä kuorrutukseen sileää maapähkinävoita. 12 kappaletta ...

Read More »

Nutella-banaanikakku

Nutellasta ja banaanista syntyy yhdessä täydellinen herkku. Helpon banaanikakun päälle levitetään ennen paistamista ihanan täyteläistä Nutellaa. ...

Read More »

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress