• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar

kakku ja keksi

  • Etusivu
  • Reseptit
  • Blogin takana
You are here: Home / Piirakka / Pienet persikka-vadelmapiiraat

Pienet persikka-vadelmapiiraat

27/07/2016 by Liisa Leave a Comment

041 (9)

Pienet piiraat täytetään makeilla persikoilla ja kirpeänmakeilla vadelmilla.

12 kappaletta

  • 4 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl sokeria
  • 1/2 tl suolaa
  • 150 g voita
  • 3-4 rkl vettä
  • 4 persikkaa
  • 100 g vadelmia
  • 1 rkl sokeria

Sekoita kulhossa vehnäjauhot, sokeri ja suola. Kuutioi jääkaappikylmä voi ja nypi se jauhoseoksen joukkoon. Kun taikina on murumaista lisää vesi vähän kerrallaan.

Kääri taikina tuorekelmuun ja laita se jääkaappiin vähintään tunniksi.

Ota vähän yli puolet taikinasta jääkaapista ja laita loppu taikina vielä takaisin jääkaappiin. Jaa taikina 12 osaan. Pyörittele taikinapalat palloiksi ja litistä ne. Painele taikinalevyt muffinssipellin kolojen pohjalle ja reunoille.

Halkaise persikat, poista niistä kivet ja kuutioi hedelmäliha.

Jaa persikanpalat ja vadelmat piiraisiin. Ripottele hedelmien päälle sokeria.

Ota loppu taikina jääkaapista ja kauli se levyksi. Leikkaa taikina taikinapyörällä suikaleiksi. Asettele suikaleet piiraiden päälle ristikon muotoon.

Paista 180 asteessa 30 minuuttia. Anna piiraiden jäähtyä ennen tarjoilua.

 

Filed Under: Piirakka Tagged With: persikka, piirakka, vadelma

Previous Post: « Pienet mustikkapiiraat
Next Post: Vadelmainen mantelikakku »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Primary Sidebar

Reseptiarkisto

Mikä maistuisi?

appelsiini aprikoosi banaani brownie donitsi halloween joulu juustokakku jäätelö kahvi kakku kaneli keksi kirsikka kuivakakku kuppikakku kurpitsa leivos maapähkinävoi makeiset mansikka manteli muffinssi mustikka mysli nutella omena pannari piirakka pistaasi pulla puolukka pähkinä pääsiäinen raparperi sitruuna speltti suklaa suklaakakku suklaakeksi tuorejuusto täytekakku vadelma valkosuklaa vanilja

Lisää herkkuja

Ystävänpäivän brownie

Leivo ystävänpäiväksi suklainen brownie ja kuorruta se pinkillä sokerikuorrutteella. browniet: 150 g voita1 dl sokeria1 dl fariinisokeria0,5 dl ...

Read More »

Kiireisen emännän piparkakut

Laiska Kiireinen emäntä pyöräyttää nopeasti pikkuleivät, jotka maustetaan piparkakkumausteilla jouluisiksi. 100 g voita 1 dl sokeria 1 dl ...

Read More »

Pääsiäisen täytekakku

Pääsiäisen täytekakku kuorrutetaan sokerikreemillä ja koristellaan pienillä suklaamunilla. 4 munaa 3 dl sokeria 200 g voita 2 dl maitoa 5 ...

Read More »

Kaura-rusinacookies

Leivo yllättävään makeannälkään helppoja mutta herkullisia kaura-rusinacookieita. Noin 30 kappaletta. 200 g huoneenlämpöistä voita 250 g ...

Read More »

Mansikkasuklaa

Tee itse herkullista mansikkasuklaata valkosuklaasta ja kuivatuista mansikoista. 200 g valkosuklaata 2 rkl kuivattuja mansikoita Sulata ...

Read More »

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress