• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar

kakku ja keksi

  • Etusivu
  • Reseptit
  • Blogin takana
You are here: Home / Piirakka / Pensasmustikoilla ja valkosuklaakermalla täytetty torttu

Pensasmustikoilla ja valkosuklaakermalla täytetty torttu

19/08/2015 by Liisa Leave a Comment

054 (6)

Kesäinen torttu täytetään pensasmustikoilla ja valkosuklaakermalla. Raikkaat mustikat ja makea valkosuklaa sopivat ihanasti yhteen!

  • 3 dl jauhoja
  • 1 dl sokeria
  • 2 rkl kaakaojauhetta
  • 0,25 tl suolaa
  • 120 g voita
  • 2 – 3 rkl vettä
  • 100 g valkosuklaata
  • 4 dl kermaa
  • 3 dl pensasmustikoita

Sekoita kulhossa vehnäjauhot, sokeri, kaakaojauhe ja suola. Kuutioi jääkaappikylmä voi ja nypi se jauhoseoksen joukkoon. Kun taikina on murumaista lisää vesi vähän kerrallaan.

Kääri taikina tuorekelmuun ja laita se jääkaappiin vähintään tunniksi.

Kauli taikina levyksi ja nosta taikinalevy varovasti esimerkiksi kaulimen avulla vuokaan (halkaisija 25 cm).

Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille.

Paista 180 asteessa 15 minuuttia.

Anna torttupohjan jäähtyä kunnolla ennen täyttämistä.

Sulata valkosuklaa mikrossa tai vesihauteessa ja anna sen jäähtyä hetki.

Vatkaa kerma vaahdoksi. Kun vaahto on lähes valmista lisää valkosuklaa vähän kerrallaan ja jatka vatkaamista vielä hetki.

Levitä kermavaahto torttupohjalle ja asettele mustikat kermavaahdon päälle.

 

 

Filed Under: Piirakka Tagged With: mustikka, piirakka, valkosuklaa

Previous Post: « Kirsikkajäätelö
Next Post: Kuningatarpiirakka pensasmustikoista ja vadelmista »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Primary Sidebar

Reseptiarkisto

Mikä maistuisi?

appelsiini aprikoosi banaani brownie donitsi halloween joulu juustokakku jäätelö kahvi kakku kaneli keksi kirsikka kuivakakku kuppikakku kurpitsa leivos maapähkinävoi makeiset mansikka manteli muffinssi mustikka mysli nutella omena pannari piirakka pistaasi pulla puolukka pähkinä pääsiäinen raparperi sitruuna speltti suklaa suklaakakku suklaakeksi tuorejuusto täytekakku vadelma valkosuklaa vanilja

Lisää herkkuja

Maitosuklaabrownie

Leivo maitosuklaasta lempeän suklainen brownie. brownie: 150 g voita1 dl sokeria1 dl fariinisokeria0,5 dl siirappia3 munaa100 g maitosuklaata ...

Read More »

Paahdetut mansikat

Uunissa paahdetut mansikat sopivat kakkujen ja piiraiden koristeeksi, ja vaikka jäätelön tai jugurtin kanssa nautittavaksi. Voit käyttää sokeria myös ...

Read More »

Suklaajuustokakku

Makeanhimon taltuttamiseen riittää vain pieni pala tätä tuhtia suklaajuustokakkua. Koristele suklaajuustokakku mintunlehdillä ja tarjoa kaverina ...

Read More »

Nutella-kuppikakut vadelmaisella kuorrutuksella

Mehevät Nutella-kuppikakut kuorrutetaan raikkaalla vadelmanmakuisella ranskankermakuorrutuksella ja koristellaan vadelmakarkeilla. 12 ...

Read More »

Marjapaistos grillissä

Makea marjapaistos kruunaa grilliaterian. Se paistetaan grillin lempeässä jälkilämmössä. 3 dl vadelmia 3 dl mustikoita 50 g voita 1 dl ...

Read More »

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress