• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar

kakku ja keksi

  • Etusivu
  • Reseptit
  • Blogin takana
You are here: Home / Piirakka / Pähkinäiset vadelmabrowniet

Pähkinäiset vadelmabrowniet

22/08/2018 by Liisa Leave a Comment

Suklaisten brownieitten taikinaan on piilotettu reilusti rouhittuja pekaanipähkinöitä ja herkullisia vadelmia.

  • 150 g voita
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl fariinisokeria
  • 0,5 dl siirappia
  • 3 munaa
  • 200 g sulatettua suklaata
  • 1 dl jauhoja
  • 0,5 tl leivinjauhetta
  • 1 rkl kaakaojauhetta
  • 70 g pekaanipähkinöitä

 

  • 125 g vadelmia

Rouhi pekaanipähkinät reilun kokoisiksi palasiksi ja paahda hetkinen kuumalla paistinpannulla.

Vaahdota huoneenlämpöinen voi, sokeri  ja fariinisokeri. Lisää siirappi. Lisää munat yksi kerrallaan ja vatkaa taikina tasaiseksi jokaisen munan jälkeen. Lisää sulatettu suklaa. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Lisää viimeiseksi pähkinät ja sekoita taikina tasaiseksi.

Vuoraa noin 18 x 21 cm kokoinen vuoka leivinpaperilla ja kaada taikina vuokaan.

Painele vadelmat taikinan sekaan.

Paista 160 asteessa noin 40 minuuttia. Taikina saa jäädä keskeltä hieman raa’aksi.

Anna jäähtyä ja leikkaa sitten annospaloiksi.

 

Filed Under: Piirakka, Suklaa Tagged With: brownie, pähkinä, suklaa, vadelma

Previous Post: « Mustikkainen pokekakku
Next Post: Sitruunakuppikakut karhunvatukkakuorruruksella »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Primary Sidebar

Reseptiarkisto

Mikä maistuisi?

appelsiini aprikoosi banaani brownie donitsi halloween joulu juustokakku jäätelö kahvi kakku kaneli keksi kirsikka kuivakakku kuppikakku kurpitsa leivos maapähkinävoi makeiset mansikka manteli muffinssi mustikka mysli nutella omena pannari piirakka pistaasi pulla puolukka pähkinä pääsiäinen raparperi sitruuna speltti suklaa suklaakakku suklaakeksi tuorejuusto täytekakku vadelma valkosuklaa vanilja

Lisää herkkuja

Suklainen levykakku vadelmakuorrutuksella

Suklainen levykakku kuorrutetaan vadelmajauheella maustetulla sokerikreemillä ja koristellaan pakastekuivatuilla vadelmilla. 1 tl ...

Read More »

Kookosjäätelö

Täyteläinen kookosjäätelö maistuu raikkaan vadelmahillon kanssa. 1 tlk/4 dl kookosmaitoa 3 rkl kookoshiutaleita 0,5 dl sokeria 2 ...

Read More »

Raparperihillo

Raparperihilloon voi käyttää runsaan raparperisadon hedelmät. Hillo maistuu viilin tai jugurtin kanssa ja sitä voi käyttää myös leivonnassa tai kakun ...

Read More »

Pääsiäiskukkodonitsit

Leivo pääsiäiseksi hauskoja pääsiäiskukkodonitseja. 12 kappaletta 3,5 dl vehnäjauhoja 1,5 dl sokeria 1 tl leivinjauhetta 2 dl ...

Read More »

Rocky road ranskanpastilleilla

Rocky road saa täytteekseen ranskanpastilleja sekä suklaisia ja vaniljaisia vaahtokarkkeja. 250 g suklaata 30 g suolatonta voita 1 dl ...

Read More »

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress