• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar

kakku ja keksi

  • Etusivu
  • Reseptit
  • Blogin takana
You are here: Home / Muffinssi / Orvokeilla koristellut kuppikakut

Orvokeilla koristellut kuppikakut

07/06/2017 by Liisa Leave a Comment

Alkukesän herkimmät kuppikakut koristellaan kauniilla, syötävillä orvokeilla.

12 kappaletta

  • 150 g voita
  • 1,5 dl sokeria
  • 2 munaa
  • 2 dl maitoa
  • 3,5 dl jauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

 

  • 200 g voita
  • 4 dl tomusokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • punaista ja sinistä elintarvikeväriä

 

  • orvokkeja koristeeksi

 

Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää munat yksi kerrallaan ja sekoita hyvin molempien munien jälkeen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan yhdessä maidon kanssa. Sekoita taikina tasaiseksi.

Lusikoi taikina muffinssivuokiin.

Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Anna muffinssien jäähtyä ennen kuorrutamista.

Valmista kuorrute. Vatkaa huoneenlämpöistä voita hetki. Lisää tomusokeri ja vaniljasokeri vähän kerrallaan ja vatkaa kuorrute tasaiseksi. Lisää viimeiseksi punaista ja sinistä elintarvikeväriä niin, että saat vaalean violetin värin kuorrutukseen.

Laita kuorrute pursotinpussiin ja kuorruta kuppikakut. Koristele kuppikakut orvokeilla. Orvokit kannattaa lisätä vasta juuri ennen tarjoilua, sillä ne nuupahtavat nopeasti.

 

Filed Under: Muffinssi Tagged With: kuppikakku

Previous Post: « Mansikkainen levykakku
Next Post: Vadelmaiset browniet »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Primary Sidebar

Reseptiarkisto

Mikä maistuisi?

appelsiini aprikoosi banaani brownie donitsi halloween joulu juustokakku jäätelö kahvi kakku kaneli keksi kirsikka kuivakakku kuppikakku kurpitsa leivos maapähkinävoi makeiset mansikka manteli muffinssi mustikka mysli nutella omena pannari piirakka pistaasi pulla puolukka pähkinä pääsiäinen raparperi sitruuna speltti suklaa suklaakakku suklaakeksi tuorejuusto täytekakku vadelma valkosuklaa vanilja

Lisää herkkuja

Mehevä mustikkapiirakka

Nyt on mustikka-aika parhaimmillaan ja on aika leipoa ihana mehevä mustikkapiirakka. Pehmeä piirakkapohja saa kaverikseen rouskuvan ja reilusti ...

Read More »

Raparperikakku

Makea murupäällinen kruunaa mehevän raparperikakun. 200 g voita 1 dl fariinisokeria 1,5 dl sokeria 3 munaa 2 dl maitoa 4 dl jauhoja 2 ...

Read More »

Sitruunainen mustikkapiirakka

Raikkaan mustikkapiirakan täytteessä maistuu ihana lemon curd. Piirakkapohja: 3 dl jauhoja1 dl sokeria0,25 tl suolaa120 g voita2 – 3 rkl ...

Read More »

Appelsiini-suklaatiikeri

Leivo kahvipöytään herkullinen appelsiinin ja suklaan makuinen tiikerikakku. Appelsiinitaikina: 100 g voita1,5 dl sokeria2 munaa1 appelsiinin ...

Read More »

Suklaafudge

Suklainen fudge on ihana jouluinen herkku. Tarvitset lämpömittarin, sillä seos täytyy kuumentaa 116 asteiseksi, jotta fudgesta tulee ...

Read More »

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress