Alkukesän herkimmät kuppikakut koristellaan kauniilla, syötävillä orvokeilla.
12 kappaletta
- 150 g voita
- 1,5 dl sokeria
- 2 munaa
- 2 dl maitoa
- 3,5 dl jauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 200 g voita
- 4 dl tomusokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- punaista ja sinistä elintarvikeväriä
- orvokkeja koristeeksi
Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää munat yksi kerrallaan ja sekoita hyvin molempien munien jälkeen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan yhdessä maidon kanssa. Sekoita taikina tasaiseksi.
Lusikoi taikina muffinssivuokiin.
Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.
Anna muffinssien jäähtyä ennen kuorrutamista.
Valmista kuorrute. Vatkaa huoneenlämpöistä voita hetki. Lisää tomusokeri ja vaniljasokeri vähän kerrallaan ja vatkaa kuorrute tasaiseksi. Lisää viimeiseksi punaista ja sinistä elintarvikeväriä niin, että saat vaalean violetin värin kuorrutukseen.
Laita kuorrute pursotinpussiin ja kuorruta kuppikakut. Koristele kuppikakut orvokeilla. Orvokit kannattaa lisätä vasta juuri ennen tarjoilua, sillä ne nuupahtavat nopeasti.
Leave a Reply