Keskikesän nimipäiväsankarin kakku on tietysti mansikkakakku. Tämä kakku leivotaan leipävuokaan ja täytetään sekä koristellaan kermavaahdolla ja mansikkaviipaleilla.
- 4 munaa
- 2 dl sokeria
- 200 g voita
- 2 dl maitoa
- 4 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 3 dl kermaa
- 2 rkl sokeria
- 0,5 l mansikoita
Voitele ja korppujauhota kaksi leipävuokaa.
Sulata voi mikrossa.
Vaahdota munat ja sokeri. Lisää sulatettu voi ja sekoita. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää puolet kuivista aineista ja maito taikinaan. Sekoita ja lisää loput kuivat aineet. Sekoita taikina tasaiseksi.
Kaada taikina vuokiin ja paista 175 asteessa noin 20 minuuttia.
Anna kakkujen jäähtyä vuoissaan ja kumoa ne sitten varovasti.
Leikkaa kakut tarvittaessa tasaisiksi.
Vaahdota kerma ja mausta se sokerilla.
Viipaloi mansikat.
Nosta ensimmäinen kakkupohja tarjoiluastialle. Levitä päälle kermavaahtoa ja mansikkaviipaleita. Nosta päälle toinen kakkupohja. Levitä kermavaahtoa kakun päälle ja reunoille. Nosta kakku hetkeksi jääkaappiin vetäytymään ennen tarjoilua. Koristele mansikkaviipaleilla.
Leave a Reply