• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar

kakku ja keksi

  • Etusivu
  • Reseptit
  • Blogin takana
You are here: Home / Kakku / Nimpparisankarin mansikkakakku

Nimpparisankarin mansikkakakku

29/06/2015 by Liisa Leave a Comment

2130

Keskikesän nimipäiväsankarin kakku on tietysti mansikkakakku. Tämä kakku leivotaan leipävuokaan ja täytetään sekä koristellaan kermavaahdolla ja mansikkaviipaleilla.

  • 4 munaa
  • 2 dl sokeria
  • 200 g voita
  • 2 dl maitoa
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 3 dl kermaa
  • 2 rkl sokeria
  • 0,5 l mansikoita

Voitele ja korppujauhota kaksi leipävuokaa.

Sulata voi mikrossa.

Vaahdota munat ja sokeri. Lisää sulatettu voi ja sekoita. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää puolet kuivista aineista ja maito taikinaan. Sekoita ja lisää loput kuivat aineet. Sekoita taikina tasaiseksi.

Kaada taikina vuokiin ja paista 175 asteessa noin 20 minuuttia.

Anna kakkujen jäähtyä vuoissaan ja kumoa ne sitten varovasti.

Leikkaa kakut tarvittaessa tasaisiksi.

Vaahdota kerma ja mausta se sokerilla.

Viipaloi mansikat.

Nosta ensimmäinen kakkupohja tarjoiluastialle. Levitä päälle kermavaahtoa ja mansikkaviipaleita. Nosta päälle toinen kakkupohja. Levitä kermavaahtoa kakun päälle ja reunoille. Nosta kakku hetkeksi jääkaappiin vetäytymään ennen tarjoilua. Koristele mansikkaviipaleilla.

 

 

Filed Under: Kakku Tagged With: mansikka, täytekakku

Previous Post: « Mehevä raparperipiirakka
Next Post: Raikas raparperipiirakka »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Primary Sidebar

Reseptiarkisto

Mikä maistuisi?

appelsiini aprikoosi banaani brownie donitsi halloween joulu juustokakku jäätelö kahvi kakku kaneli keksi kirsikka kuivakakku kuppikakku kurpitsa leivos maapähkinävoi makeiset mansikka manteli muffinssi mustikka mysli nutella omena pannari piirakka pistaasi pulla puolukka pähkinä pääsiäinen raparperi sitruuna speltti suklaa suklaakakku suklaakeksi tuorejuusto täytekakku vadelma valkosuklaa vanilja

Lisää herkkuja

Pulla ulos uunista

Blogi on ollut pitkään hiljaa. Kärsin kesän ja syksyn ajan raskauspahoinvoinnista, joka esti leipomispuuhat kokonaan. Nyt pulla on saatu ulos uunista ...

Read More »

Lakkajuustokakku

Täyteläisen juustokakun kanssa tarjotaan makeankirpeää lakkahilloketta. 200 g Digestive-keksejä 100 g voita   250 g mascarponea ...

Read More »

Keskikesän mutakakku

Tarjoa suklainen mutakakku kermavaahdon ja ihanien kesäisten marjojen kanssa. Mutakakku: 250 g voita1,5 dl fariinisokeria1,5 dl sokeria4 ...

Read More »

Porkkanakuppikakut

Mehevät ja mausteiset porkkanakuppikakut ovat syksyn ihana herkku. Näihin kuppikakkuihin tulee runsaasti raastettua porkkanaa ja syksyisen lämpimiä ...

Read More »

Nutella-kuppikakut vadelmaisella kuorrutuksella

Mehevät Nutella-kuppikakut kuorrutetaan raikkaalla vadelmanmakuisella ranskankermakuorrutuksella ja koristellaan vadelmakarkeilla. 12 ...

Read More »

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress