Kesän makeista nektariineista syntyy ihana piirakka, joka maustetaan ripauksella kanelia. Piirakka saa veikeän ilmeen kun sen kansi rakennetaan piparkakkumuotilla otetuista kukan muotoisista palasista.
Tarjoa piirakka hyvän vaniljajäätelön kanssa.
- 6 dl jauhoja
- 1,5 dl sokeria
- 0,5 tl suolaa
- 200 g voita
- 5 -6 rkl vettä
- 5 – 6 nektariinia
- 2 rkl sokeria
- 0,5 tl kanelia
- 1 muna
Sekoita kulhossa vehnäjauhot, sokeri ja suola. Kuutioi jääkaappikylmä voi ja nypi se jauhoseoksen joukkoon. Kun taikina on murumaista lisää vesi vähän kerrallaan.
Kääri taikina tuorekelmuun ja laita se jääkaappiin vähintään tunniksi.
Ota vähän yli puolet taikinasta jääkaapista ja laita loppu taikina vielä takaisin jääkaappiin. Kauli taikina levyksi ja nosta taikinalevy varovasti esimerkiksi kaulimen avulla piirakkavuokaan (halkaisija 25 cm).
Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille.
Poista nektariineista kivet ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Asettele nektariinit piirakkavuokaan. Ripottele sokeri ja kaneli nektariinien päälle.
Ota loppu taikina jääkaapista ja kauli se levyksi. Ota taikinalevystä piparkakkumuotilla palasia ja asettele ne piirakan päälle hieman lomittain.
Voitele piirakan pinta munalla.
Paista 180 asteessa 50 minuuttia.
Anna piirakan jäähtyä ennen tarjoilua.
Leave a Reply