
Koristele mehevät mustikkakuppikakut tuoreilla pensasmustikoilla, keto-orvokeilla ja mintunlehdillä.
12 kappaletta
Kuppikakut:
- 150 g voita
- 1,5 dl sokeria
- 2 munaa
- 2 dl maitoa
- 3,5 dl jauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 150 g pensasmustikoita
Kuorrutus:
- 2 dl kermaa
- 1,5 rkl sokeria
Koristeeksi:
- 100 g pensasmustikoita
- keto-orvokkeja
- mintunlehtiä
Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää munat yksi kerrallaan ja sekoita hyvin molempien munien jälkeen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan yhdessä maidon kanssa. Sekoita taikina tasaiseksi. Lisää viimeiseksi mustikat ja kääntele ne taikinan sekaan.
Lusikoi taikina muffinssivuokiin.
Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.
Anna kuppikakkujen jäähtyä ennen kuorrutamista.
Vaahdota kerma ja mausta se sokerilla.
Lusikoi kermavaahto pursotinpussiin ja pursota se kuppikakkujen päälle.
Koristele kuppikakut pensasmustikoilla, keto-orvokeilla ja mintunlehdillä.
Leave a Reply