• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar

kakku ja keksi

  • Etusivu
  • Reseptit
  • Blogin takana
You are here: Home / Keksi / Melkein terveelliset suklaakeksit

Melkein terveelliset suklaakeksit

23/06/2013 by Liisa 2 Comments

053

Kun suklaakekseihin lisätään kaakaonibsejä ja ruishiutaleita, niistä tulee melkein terveellisiä herkkupaloja.

Noin 40 kappaletta.

  • 150 g voita
  • 1,5 dl fariinisokeria
  • 1 dl sokeria
  • 100 g suklaata
  • 2 munaa
  • 3 dl jauhoja
  • 1,5 dl ruishiutaleita
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1/4 tl suolaa
  • 1 dl kaakaonibsejä

Vaahdota huoneenlämpöinen voi, fariinisokeri ja sokeri. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa ja lisää taikinaan. Lisää munat yksi kerrallaan ja sekoita hyvin molempien munien jälkeen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan. Sekoita tasaiseksi. Lisää viimeisenä kaakaonibsit.

Nosta taikina jääkaappiin noin vuorokaudeksi.

Pyörittelele taikinasta pieniä palloja ja nosta ne leivinpaperilla vuoratulle pellille.

Paista 175 asteessa noin 10 minuuttia.

 

Filed Under: Keksi, Suklaa Tagged With: keksi, suklaa, suklaakeksi

Previous Post: « Raparperikakku
Next Post: Mansikkarahkakakku »

Reader Interactions

Comments

  1. maija says

    20/08/2013 at 6:35 pm

    Nää on aina ihania nää melkeen terveelliset ohjeet 😀 pitääpä koittaa ruishiutaleilla joskus keksejä.
    http://maijaleipoo.blogspot.fi/

    Reply
    • Liisa says

      20/08/2013 at 6:56 pm

      Joo, hyvällä omallatunnolla voi ottaa sen kolmannenkin kun on melkein terveellisiä. 🙂

      Reply

Leave a Reply to Liisa Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Primary Sidebar

Reseptiarkisto

Mikä maistuisi?

appelsiini aprikoosi banaani brownie donitsi halloween joulu juustokakku jäätelö kahvi kakku kaneli keksi kirsikka kuivakakku kuppikakku kurpitsa leivos maapähkinävoi makeiset mansikka manteli muffinssi mustikka mysli nutella omena pannari piirakka pistaasi pulla puolukka pähkinä pääsiäinen raparperi sitruuna speltti suklaa suklaakakku suklaakeksi tuorejuusto täytekakku vadelma valkosuklaa vanilja

Lisää herkkuja

Espressojuustokakku browniepohjalla

Täyteläisessä mascarponejuustokakussa yhdistyvät makea brownietaikinasta leivottu pohja sekä espressonmakuinen juustokakku. brownie: 75 g voita1 ...

Read More »

Appelsiinidonitsit

Taikinaan lisätty appelsiinimarmeladi tekee näistä ihanista donitseista mahtavan mehukkaita. Kaiken kruunaa tuhti suklaakuorrutus ja sen päälle ...

Read More »

Maustekakku

Mehukas maustekakku maustetaan jouluisilla mausteilla - kanelilla, neilikalla, muskotilla ja inkiväärillä. Kakku säilyy hyvänä lähes viikon ja maku on ...

Read More »

Toscapullat

Makea tosca sopii  hyvin pullien täytteeksi. 24 kappaletta 1/2 litraa punaista maitoa 1 paketti hiivaa 2 dl sokeria 1 muna 1,5 rkl ...

Read More »

Keväinen kurpitsakakku

Kurpitsakakku maustetaan kanelilla ja kuorrutetaan sokerikuorrutteella ja kookoshiutaleilla. Kurpitsasoseen ohjeen löydät täältä. 2 dl ...

Read More »

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress