• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar

kakku ja keksi

  • Etusivu
  • Reseptit
  • Blogin takana
You are here: Home / Piirakka / Mausteinen omenapiirakka

Mausteinen omenapiirakka

21/09/2016 by Liisa Leave a Comment

IMG_6713

Perinteinen omenapiirakka saa lisävivahdetta kun omenat maustetaan kanelin lisäksi ripauksella neilikkaa ja kardemummaa. Piirakan hauska kuori on tehty eri kokoisista piparkakkumuotilla otetuista palasista. Kuten kaikki muutkin piirakat, mausteinen omenapiirakka maistuu erityisen hyvältä vaniljajäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.

  • 6 pientä tai 4 isoa omenaa
  • 0,5 dl sokeria
  • 2 tl kanelia
  • 1 tl neilikkaa
  • 1 tl kardemummaa
  • 6 dl jauhoja
  • 1,5 dl sokeria
  • 0,5 tl suolaa
  • 200 g voita
  • 5 -6 rkl vettä
  • 1 muna voiteluun

Valmista ensin täyte. Pese ja halkaise omenat. Leikkaa siemenkodat pois ja viipaloi omenat. Laita omenanpalat, sokeri ja mausteet laakeaan kattilaan. Kiehauta ja anna porista hiljalleen noin kymmenen minuuttia välillä varovasti sekoitellen. Jätä jäähtymään.

Tee sitten taikina. Sekoita kulhossa vehnäjauhot, sokeri ja suola. Kuutioi jääkaappikylmä voi ja nypi se jauhoseoksen joukkoon. Kun taikina on murumaista lisää vesi vähän kerrallaan ja sekoita enää vain sen verran, että taikina on tasaista.

Kääri taikina tuorekelmuun ja laita se jääkaappiin vähintään tunniksi.

Ota vähän yli puolet taikinasta jääkaapista ja laita loppu taikina vielä takaisin jääkaappiin. Kauli taikina levyksi ja nosta taikinalevy varovasti esimerkiksi kaulimen avulla piirakkavuokaan (halkaisija 25 cm).

Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille.

Asettele omenat piirakkavuokaan.

Ota loppu taikina jääkaapista ja kauli se levyksi. Ota taikinalevystä piparkakkumuotilla palasia ja asettele ne piirakan päälle hieman lomittain.

Voitele piirakan pinta munalla.

Paista 180 asteessa 50 minuuttia.

Anna piirakan jäähtyä ennen tarjoilua.

 

Filed Under: Piirakka Tagged With: omena, piirakka

Previous Post: « Päärynäpiirakka pähkinätoscalla
Next Post: Porkkanakuppikakut »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Primary Sidebar

Reseptiarkisto

Mikä maistuisi?

appelsiini aprikoosi banaani brownie donitsi halloween joulu juustokakku jäätelö kahvi kakku kaneli keksi kirsikka kuivakakku kuppikakku kurpitsa leivos maapähkinävoi makeiset mansikka manteli muffinssi mustikka mysli nutella omena pannari piirakka pistaasi pulla puolukka pähkinä pääsiäinen raparperi sitruuna speltti suklaa suklaakakku suklaakeksi tuorejuusto täytekakku vadelma valkosuklaa vanilja

Lisää herkkuja

Sitruunajäätelö

Raikas sitruunajäätelö maistuu kuumana kesäpäivänä. 1 sitruuna 0,5 dl sokeria 2 kananmunaa 1 dl sokeria 2 dl kermaa 2 dl punaista ...

Read More »

Karkkitäytekakku

Karkkitäytekakku maistuu sekä isoille että pienille herkkusuille. kakkupohja: 4 munaa1 dl sokeria2 dl vehnäjauhoja1 tl ...

Read More »

Raparperipullat

Pikkupullien täytteeksi lisätään makeaa raparperihilloa. 12 kappaletta 2,5 dl punaista maitoa 25 g hiivaa 1 dl sokeria 1 muna 2 tl ...

Read More »

Sitkeät kanelikeksit

Ihanan sitkeät keksit maistuvat reilusti kanelilta. 100 g voita 1 dl sokeria 1 dl vaaleaa siirappia 2,5 dl jauhoja 2 tl kanelia 0,5 tl ...

Read More »

Raparperikuppikakut

Kesäiset raparperikuppikakut tarjoillaan vaniljasokerilla maustetun kermavaahdon ja raparperihillokkeen kanssa. 12 kappaletta n. 400 g ...

Read More »

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress