Pienet piiraat täytetään ihanalla lemon curdilla ja tuoreilla karhunvatukoilla ja pensasmustikoilla. Viimeistele piiraat sitruunamelissan lehdillä ja tuoreilla orvokeilla.
12 kappaletta
- 3 dl jauhoja
- 1 dl sokeria
- 0,25 tl suolaa
- 120 g voita
- 2 – 3 rkl vettä
- 2 dl lemon curdia
- 200 g karhunvatukoita
- 200 g pensasmustikoita
- koristeeksi sitruunamelissan lehtiä ja orvokin kukkia
Sekoita kulhossa vehnäjauhot, sokeri ja suola. Kuutioi jääkaappikylmä voi ja nypi se jauhoseoksen joukkoon. Kun taikina on murumaista lisää vesi vähän kerrallaan ja sekoita enää vain sen verran, että taikina on tasaista.
Kääri taikina tuorekelmuun ja laita se jääkaappiin vähintään tunniksi.
Voitele ja korppujauhota muffinssivuoan kolot.
Jaa taikina 12 osaan. Pyörittele taikinapalat palloiksi ja litistä ne. Painele taikinalevyt muffinssipellin kolojen pohjalle ja reunoille.
Revi leivinpaperista 12 pientä palasta, rypistä palat ja laita piiraskuorien päälle. Kaada leivinapaperin päälle paistokuulia. Leivinpaperit ja paistokuulat pitävät taikinan paikoillaan paiston aikana.
Paista piiraskuoria 180 asteessa 15 minuuttia.
Anna piiraskuorien jäähtyä ja irroita ne sitten varovasti vuoasta.
Lusikoi jokaiseen piiraskuoreen lemon curdia ja asettele marjat lemon curdin päälle. Koristele sitruunamelissan lehdillä ja orvokeilla juuri ennen tarjoilua.
Leave a Reply