Juustokakku saa koristeekseen raikkaita karamellisoituja kumkvatteja.
- 140 g digestive-keksejä
- 70 g voita
- 400 g maustamatonta tuorejuustoa
- 150 g ranskankermaa
- 2 munaa
- 1,5 dl sokeria
- 200 g kumkvatteja (n. 20 kappaletta)
- 1 dl sokeria
- 1 dl vettä
Suojaa leipävuoka leivinpaperilla.
Murskaa keksit tehosekoittimessa ja sulata voi. Lisää keksinmurujen joukkoon sulatettu voi ja sekoita tasaiseksi. Kaada seos kakkuvuoan pohjalla ja painele lusikalla tasaiseksi.
Notkista tuorejuusto kulhossa. Lisää ranskankerma ja sekoita tasaiseksi. Lisää munat ja sekoita juustoseosta jokaisen munan jälkeen. Lisää sokeri ja sekoita tasaiseksi. Kaada seos kakkuvuokaan keksipohjan päälle.
Paista 160 asteessa 1 tunti 30 minuuttia. Jäähdytä kakku huoneenlämpöiseksi ja siirrä se sen jälkeen jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai seuraavaan päivään.
Valmista karamellisoidut kumkvatit. Pese kumkvatit huolellisesti lämpimällä vedellä. Viipaloi kumkvatit ja poista niistä siemenet. Laita sokeri ja vesi kattilaan ja kiehauta. Lisää kumkvatit ja anna kiehua miedolla lämmöllä viisi minuuttia. Nosta hedelmät lautaselle jäähtymään.
Koristele kakku kumkvateilla.
Leave a Reply