• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar

kakku ja keksi

  • Etusivu
  • Reseptit
  • Blogin takana
You are here: Home / Piirakka / Kermainen raparperipiirakka

Kermainen raparperipiirakka

25/05/2016 by Liisa Leave a Comment

051 (8)

Tässä maukkaassa piirakassa raparperien alle piiloutuu vaniljasokerilla maustettu tuhti kermainen täyte.

  • 3 dl jauhoja
  • 1 dl sokeria
  • 0,25 tl suolaa
  • 120 g voita
  • 2 – 3 rkl vettä
  • 150 g ranskankermaa
  • 1 muna
  • 0,5 dl sokeria
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • n. 400 g raparperia (3 – 4 vartta)
  • 1 rkl sokeria

Sekoita kulhossa jauhot, sokeri ja suola. Kuutioi jääkaappikylmä voi ja nypi se jauhoseoksen joukkoon. Kun taikina on murumaista lisää vesi vähän kerrallaan.

Kääri taikina tuorekelmuun ja laita se jääkaappiin vähintään tunniksi.

Kauli taikina levyksi ja nosta taikinalevy varovasti esimerkiksi kaulimen avulla vuokaan (vuoan koko 35 x 12 cm).

Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille.

Leikkaa raparperit hieman vuoan leveyttä lyhyemmiksi paloiksi. Voit tarvittaessa halkaista paksut varret.

Sekoita kulhossa ranskankerma, muna, sokeri ja vaniljasokeri. Kaada seos taikinan päälle vuokaan. Asettele raparperit ranskankermaseoksen päälle ja ripottele pinnalle sokeria.

Paista 175 asteessa 45 minuuttia.

Anna piirakan jäähtyä ennen tarjoilua.

 

Filed Under: Piirakka Tagged With: piirakka, raparperi

Previous Post: « Valkosuklaapiirakka ja paahdetut mansikat
Next Post: Mansikkapiirakka »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Primary Sidebar

Reseptiarkisto

Mikä maistuisi?

appelsiini aprikoosi banaani brownie donitsi halloween joulu juustokakku jäätelö kahvi kakku kaneli keksi kirsikka kuivakakku kuppikakku kurpitsa leivos maapähkinävoi makeiset mansikka manteli muffinssi mustikka mysli nutella omena pannari piirakka pistaasi pulla puolukka pähkinä pääsiäinen raparperi sitruuna speltti suklaa suklaakakku suklaakeksi tuorejuusto täytekakku vadelma valkosuklaa vanilja

Lisää herkkuja

Kahden suklaan kuppikakut

Kuorruta mehevät suklaakuppikakut valkosuklaa- ja tummasuklaakreemillä. 12 kappaletta Kuppikakut: 150 g voita2 dl sokeria2 munaa2,5 dl ...

Read More »

Raparperimurupiirakka

Keväinen raparperimurupiirakka tarjotaan vaniljasokerilla maustetun kermavaahdon kanssa. 200 g voita 2 dl sokeria 3 munaa 3 dl ...

Read More »

Karamellisoidut pähkinät

Vastustamattoman hyvät karamellisoidut pähkinät maistuvat sellaisenaan tai esimerkiksi jäätelön tai jugurtin kanssa tai kakun päällä. Voit käyttää ...

Read More »

Kummitusmarengit

Halloweeninä herkutellaan hurjilla kummitusmarengeilla. 2 valkuaista 1,5 dl sokeria Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri kun ...

Read More »

Mustikkapuustit

Vaniljasokerilla ja mustikoilla täytetyt puustit ovat sopivan makeita ja raikkaita. Noin 20 kappaletta. 2,5 dl punaista maitoa 25 g ...

Read More »

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress