• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar

kakku ja keksi

  • Etusivu
  • Reseptit
  • Blogin takana
You are here: Home / Kakku / Kahvikakku suklaakuorrutuksella

Kahvikakku suklaakuorrutuksella

07/01/2016 by Liisa Leave a Comment

061 (4)

Kahvilla maustettu kuivakakku kruunataan tuhdilla suklaakuorrutuksella.

  • 150 g voita
  • 2,5 dl sokeria
  • 1 dl vaaleaa siirappia
  • 3 munaa
  • 2 dl maitoa
  • 1 dl espressoa tai vahvaa kahvia
  • 5 dl jauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 100 g tummaa suklaata
  • 20 g voita

Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka.

Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää siirappi ja sekoita. Lisää munat yksi kerrallaan ja sekoita hyvin jokaisen munan jälkeen. Lisää maito sekä kylmä kahvi ja sekoita. Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää ne taikinaan ja sekoita taikina tasaiseksi.

Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa noin 40 minuuttia.

Anna kakun jäähtyä vuoassaan ja kumoa se sitten tarjoiluastialle.

Sulata kuorrutuksen suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Lisää huoneenlämpöinen voi ja sekoita tasaiseksi. Valuta suklaakuorrutus kakun päälle.

 

 

Filed Under: Kakku Tagged With: kahvi, kuivakakku, suklaa

Previous Post: « Maistuvaa joulua 2015!
Next Post: Suklaamuffinssit »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Primary Sidebar

Reseptiarkisto

Mikä maistuisi?

appelsiini aprikoosi banaani brownie donitsi halloween joulu juustokakku jäätelö kahvi kakku kaneli keksi kirsikka kuivakakku kuppikakku kurpitsa leivos maapähkinävoi makeiset mansikka manteli muffinssi mustikka mysli nutella omena pannari piirakka pistaasi pulla puolukka pähkinä pääsiäinen raparperi sitruuna speltti suklaa suklaakakku suklaakeksi tuorejuusto täytekakku vadelma valkosuklaa vanilja

Lisää herkkuja

Omenapaistos

Omenapaistos maistuu vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa. 10 pientä omenaa 0,5 dl siirappia 100 g voita 1 dl sokeria 3 dl ...

Read More »

Pullarinkelit

Pullarinkelit täytetään korvapuusteista tutulla kaneli-sokeriseoksella. Noin 25 kappaletta 1/2 litraa punaista maitoa 1 paketti hiivaa 2 dl ...

Read More »

Suklaakuulilla koristeltu browniekakku

Koristele överin suklainen browniekakku reilulla määrällä suklaakuulia. Browniekakku: 75 g voita1 dl fariinisokeria50 g suklaata0,75 dl ...

Read More »

Mustikkajuustokakku

Mustikkajuustokakku on herkullinen klassikko. 200 g digestivekeksejä 100 g voita 500 g mascarponea 150 g ranskankermaa 3 munaa 1,5 ...

Read More »

Suklaafudge

Suklainen fudge on ihana jouluinen herkku. Tarvitset lämpömittarin, sillä seos täytyy kuumentaa 116 asteiseksi, jotta fudgesta tulee ...

Read More »

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress