• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar

kakku ja keksi

  • Etusivu
  • Reseptit
  • Blogin takana
You are here: Home / Kakku / Appelsiinikakku

Appelsiinikakku

25/03/2014 by Liisa Leave a Comment

067 (3)

Mehukas appelsiinikakku koristellaan karamellisoiduilla appelsiiniviipaleilla.

  • 2 appelsiinia
  • 2 dl vettä
  • 2 dl sokeria
  • 150 g voita
  • 3 dl sokeria
  • 2 rkl raastettua appelsiinin kuorta (2 appelsiinia)
  • 3 munaa
  • 2 dl appelsiinisiirappia
  • 6 dl jauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl pomeranssinkuorta

Pese appelsiinit huolellisesti ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Laita sokeri ja vesi kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää appelsiiniviipaleet ja keitä kymmenen minuuttia. Nosta appelsiiniviipaleet lautaselle jäähtymään. Säästä appelsiinisiirappi kakkutaikinaan.

Suojaa suorakaiteen muotoinen vuoka leivinpaperilla (noin 20 x 30 cm).

Pese appelsiinit huolellisesti ja raasta niistä kuori.

Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää munat yksi kerrallaan ja vatkaa hyvin jokaisen jälkeen. Lisää raastettu appelsiinin kuori. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää taikinaan vuorotellen kuivia aineita ja appelsiinisiirappia. Sekoita tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan ja asettele taikinan päälle appelsiiniviipaleet. Paista 180 asteessa noin 50 minuuttia.

Anna kakun jäähtyä hetki vuoassaan ja nosta se sitten varovasti tarjoiluastialle.

078 (2)

093 (2)

 

Filed Under: Kakku Tagged With: appelsiini, kakku, kuivakakku

Previous Post: « Appelsiinipannukakut
Next Post: Rocky road pistaaseilla ja mansikoilla »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Primary Sidebar

Reseptiarkisto

Mikä maistuisi?

appelsiini aprikoosi banaani brownie donitsi halloween joulu juustokakku jäätelö kahvi kakku kaneli keksi kirsikka kuivakakku kuppikakku kurpitsa leivos maapähkinävoi makeiset mansikka manteli muffinssi mustikka mysli nutella omena pannari piirakka pistaasi pulla puolukka pähkinä pääsiäinen raparperi sitruuna speltti suklaa suklaakakku suklaakeksi tuorejuusto täytekakku vadelma valkosuklaa vanilja

Lisää herkkuja

Pikkukokin mansikkakakku

Myös perheen pienimmät jauhopeukalot osaavat leipoa tämän helpon ja herkullisen kakun. Kesällä paras kakun koriste on kermavaahto ja tuoreet ...

Read More »

Vadelma-suklaacookiet

Lisää suklaacookieihin kirpeänmakeita vadelmia. noin 30 kappaletta: 200 g huoneenlämpöistä voita3 dl fariinisokeria2 munaa5 dl jauhoja0,5 tl ...

Read More »

Vappudonitsit

Vappudonitsien taikinaan lisätään värikkäitä strösseleitä ja ne kuorrutetaan makealla sokerikuorrutuksella. 12 kappaletta 3,5 dl ...

Read More »

Juustokakkubrowniet

Ihanan täyteläiset juustokakkubrowniet. 150 g voita 1 dl fariinisokeria 0,5 dl sokeria 0,5 dl siirappia 3 munaa 200 g sulatettua ...

Read More »

Aprikoosi-karpalomysli

Makeaan mysliin lisätään reilusti siemeniä sekä kuivattuja aprikooseja ja karpaloita. 1 dl auringonkukkaöljyä 1 dl vaaleaa siirappia 0,5 dl ...

Read More »

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress