Perinteinen tiikerikakku maistuu kahvin kanssa.
- 200 g voita
- 3 dl sokeria
- 4 munaa
- 5 dl vehnäjauhoja
- 1 rkl vaniljasokeria
- 1,5 tl leivinjauhetta
- 1 dl maitoa
- 2,5 rkl kaakaojauhetta
- 0,5 dl maitoa
Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka.
Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää munat yksi kerrallaan ja sekoita hyvin jokaisen munan jälkeen. Sekoita vehnäjauhoihin vaniljasokeri ja leivinjauhe. Lisää jauhoseos taikinaan yhdessä maidon kanssa ja sekoita tasaiseksi. Ota erilliseen kulhoon 1/3 taikinasta ja sekoita siihen kaakaojauhe ja maito.
Kaada puolet vaaleasta taikinasta kakkuvuokaan. Lusikoi päälle suklaataikina ja sen jälkeen loput vaaleasta taikinasta.
Paista 175 asteessa noin 50 minuuttia. Anna kakun jäähtyä vuoassaan ja kumoa se sitten varovasti tarjoiluastialle.
Leave a Reply