Donitsit paistetaan donitsipellillä ja kuorrutetaan ihanan makealla kinuskikastikkeella.
12 kappaletta
- 3,5 dl vehnäjauhoja
- 1,5 dl sokeria
- 1 rkl vaniljasokeria
- 1 tl leivinjauhetta
- 2 dl kermaa
- 2 munaa
- 2 rkl sulatettua voita
- 2 dl kermaa
- 2 dl fariinisokeria
- 2 rkl voita
- suklaaströsseleitä
Voitele donitsipellin kolot.
Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää muut aineet ja sekoita taikina tasaiseksi. Lusikoi taikina pursotinpussiin ja pursota taikina donitsipellin koloihin.
Paista 200 asteessa 10 minuuttia.
Anna donitsien jäähtyä hetki ja irroita ne sitten vuoasta.
Laita kerma ja fariinisokeri kattilaan. Keitä 15 minuuttia välillä sekoitellen. Lisää voi ja sekoita tasaiseksi. Anna kinuskin jäähtyä hetki ennen donitsien kuorruttamista.
Kasta donitsit yksi kerrallaan kinuskiin ja nosta ritilän päälle. Koristele halutessasi strösseleillä.
Leave a Reply