Täytä suklaakeksit ihanalla makeansuolaisella maapähkinävoikreemillä.
n. 50 kappaletta
keksitaikina:
- 150 g voita
- 2,5 dl sokeria
- 1 muna
- 1 dl siirappia
- 7 dl vehnäjauhoja
- 0,5 dl kaakaojauhetta
- 0,5 tl leivinjauhetta
- ripaus suolaa
- 0,5 dl maitoa
täyte:
- 100 g huoneenlämpöistä voita
- 1,5 dl maapähkinävoita
- 3 dl tomusokeria
Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää muna ja siirappi ja sekoita. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää puolet kuivista aineista taikinaan ja sekoita. Lisää maito ja loput kuivat aineet ja sekoita taikina tasaiseksi. Kääri taikina tuorekelmuun ja siirrä se jääkaappiin tunniksi jähmettymään.
Jauhota työpöytä ja kauli taikinasta noin 3 mm paksuinen levy. Ota taikinasta keksejä pyöreällä muotilla (halkaisija noin 4 cm) ja nosta keksit leivinpaperilla suojatulle pellille.
Paista keksejä 200 asteessa noin 8 minuuttia.
Valmista maapähkinävoikreemi. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja lisää sitten maapähkinävoi voivaahdon joukkoon. Vatkaa hetki ja lisää sitten vähitellen tomusokeri ja sekoita tasaiseksi.
Lusikoi täyte pursotinpussiin.
Asettele puolet kekseistä leivinpaperin päälle pohjapuoli ylöspäin. Pursota jokaisen keksi päälle nokare maapähkinävoikreemiä ja paina toinen keksi kuorrutteen päälle niin, että täyte leviää keksin reunoille asti.
Leave a Reply