• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar

kakku ja keksi

  • Etusivu
  • Reseptit
  • Blogin takana
You are here: Home / Keksi / Suklaakeksit maapähkinävoitäytteellä

Suklaakeksit maapähkinävoitäytteellä

29/09/2021 by Liisa Leave a Comment

Täytä suklaakeksit ihanalla makeansuolaisella maapähkinävoikreemillä.

n. 50 kappaletta

keksitaikina:

  • 150 g voita
  • 2,5 dl sokeria
  • 1 muna
  • 1 dl siirappia
  • 7 dl vehnäjauhoja
  • 0,5 dl kaakaojauhetta
  • 0,5 tl leivinjauhetta
  • ripaus suolaa
  • 0,5 dl maitoa

täyte:

  • 100 g huoneenlämpöistä voita
  • 1,5 dl maapähkinävoita
  • 3 dl tomusokeria

Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää muna ja siirappi ja sekoita. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää puolet kuivista aineista taikinaan ja sekoita. Lisää maito ja loput kuivat aineet ja sekoita taikina tasaiseksi. Kääri taikina tuorekelmuun ja siirrä se jääkaappiin tunniksi jähmettymään.

Jauhota työpöytä ja kauli taikinasta noin 3 mm paksuinen levy. Ota taikinasta keksejä pyöreällä muotilla (halkaisija noin 4 cm) ja nosta keksit leivinpaperilla suojatulle pellille.

Paista keksejä 200 asteessa noin 8 minuuttia.

Valmista maapähkinävoikreemi.  Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja lisää sitten maapähkinävoi voivaahdon joukkoon. Vatkaa hetki ja lisää sitten vähitellen tomusokeri ja sekoita tasaiseksi.

Lusikoi täyte pursotinpussiin.

Asettele puolet kekseistä leivinpaperin päälle pohjapuoli ylöspäin. Pursota jokaisen keksi päälle nokare maapähkinävoikreemiä ja paina toinen keksi kuorrutteen päälle niin, että täyte leviää keksin reunoille asti.

 

Filed Under: Keksi Tagged With: keksi, maapähkinävoi, suklaakeksi, täytekeksi

Previous Post: « Omenapiirakka toscakuorrutuksella
Next Post: Nutella-muffinssit »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Primary Sidebar

Reseptiarkisto

Mikä maistuisi?

appelsiini aprikoosi banaani brownie donitsi halloween joulu juustokakku jäätelö kahvi kakku kaneli keksi kirsikka kuivakakku kuppikakku kurpitsa leivos maapähkinävoi makeiset mansikka manteli muffinssi mustikka mysli nutella omena pannari piirakka pistaasi pulla puolukka pähkinä pääsiäinen raparperi sitruuna speltti suklaa suklaakakku suklaakeksi tuorejuusto täytekakku vadelma valkosuklaa vanilja

Lisää herkkuja

Kurpitsakakku

Maustekakku saa uudenlaisen vivahteen kurpitsasoseesta. Tee ensin kurpitsasose. 2 - 3 butternut-kurpitsaa Halkaise kurpitsat ja poista ...

Read More »

Banaani-kardemummakakku

Mehukas banaanikakku maustetaan kardemummalla. Taikinaan lisätään myös appelsiinimehua makua ja raikkautta tuomaan. Käytä kakkuun hyvin kypsiä ...

Read More »

Rahkapiirakka

Perinteinen rahkapiirakka pullataikinapohjalla on ihanan mehevä kahvipöydän herkku. Meillä rahkatäytteeseen lisätään ehdottomasti myös rusinoita, ...

Read More »

Kinderpiirakka

Makea kinderpiirakka maistuu pääsiäisenä (tai oikeastaan ihan milloin vain!). Piirakka saa kuorrutteekseen vaniljaista sokerikreemiä ja makeaa ...

Read More »

Pokekakku sacherin tapaan

Leivo perinteinen sacherkakku trendikkään pokekakun muotoon. kakkupohja: 4 munaa125 g voita125 g tummaa suklaata1,5 dl sokeria2 dl ...

Read More »

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress