Sitruunaiset leivokset täytetään valkosuklaakreemillä ja koristellaan suklaarakeilla.
10 kappaletta
- 4 munaa
- 3 dl sokeria
- 150 g voita
- 1 tl sitruunankuorta
- 0,5 dl sitruunamehua
- 4 dl jauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 250 g valkosuklaata
- 2 dl kermaa
- suklaarakeita
Valmista ensin täyte. Paloittelle valkosuklaa kulhoon. Kuumenna kerma kattilassa kiehuvaksi ja kaada sen suklaan päälle. Sekoittele kunnes suklaa on sulanut ja seos on tasaista. Nosta täyte kahdeksi tunniksi jääkaappiin jähmettymään. Vaahdota jäähtynyt täyte.
Voitele ja korppujauhota runebergintorttuvuoan kolot.
Vaahdota munat ja sokeri. Lisää sulatettu voi ja sekoita tasaiseksi. Lisää raastettu sitruunankuori ja sitruunamehu ja sekoita. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi.
Lusikoi taikina vuoan koloihin, täytä kolot vain 2/3 täyteen.
Paista 200 asteessa noin 20 minuuuttia.
Anna leivosten jäähtyä ja irrota ne sitten varovasti vuoasta. Leikkaa leivosten pohja tarvittaessa tasaiseksi ja leikkaa ne sitten kahteen osaan. Aseta leivospohjat tarjoiluastialle ja levitä niille täytettä. Nosta päälle toiset leivospohjat ja levitä vielä päälle täytettä.
Koristele leivokset suklaarakeilla.
Leave a Reply