Kuorruta suklaakuppikakut ihanalla makeansuolaisella maapähkinävoikuorrutuksella.
12 kappaletta
Kuppikakut:
- 150 g voita
- 2 dl sokeria
- 2 munaa
- 2,5 dl jauhoja
- 0,5 dl kaakaojauhetta
- 0,5 tl leivinjauhetta
- 1,5 dl maitoa
Kuorrute:
- 75 g huoneenlämpöistä voita
- 1 dl maapähkinävoita
- 2 dl tomusokeria
Koristeeksi:
- suklaa-maapähkinävoikarkkeja, esim. Reese’s mini peanutbutter cups
Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää munat yksi kerrallaan ja sekoita hyvin molempien munien jälkeen. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää taikinaan puolet kuivista aineista yhdessä maidon kanssa. Sekoita ja lisää loput kuivat aineet. Sekoita taikina tasaiseksi ja lusikoi se muffinssivuokiin.
Paista 175 asteessa 20 minuuttia.
Anna kuppikakkujen jäähtyä kokonaan ennen kuorruttamista.
Valmista kuorrute. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja lisää sitten maapähkinävoi voivaahdon joukkoon. Vatkaa hetki ja lisää sitten vähitellen tomusokeri ja sekoita tasaiseksi.
Levitä kuorrute kuppikakkujen päälle palettiveitsellä.
Koristele kakku suklaa-maapähkinävoikarkeilla.
Leave a Reply