• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar

kakku ja keksi

  • Etusivu
  • Reseptit
  • Blogin takana
You are here: Home / Kakku / Veriappelsiinikeikauskakku

Veriappelsiinikeikauskakku

31/01/2018 by Liisa Leave a Comment

Leivo mehukkaista veriappelsiineista helppo mutta näyttävä keikauskakku.

  • 2 veriappelsiinia
  • 1 tl sokeria

 

  • 150 g voita
  • 1,5 dl sokeria
  • 2 munaa
  • 1 dl veriappelsiinimehua (1,5 – 2 veriappelsiinia)
  • 2 dl jauhoja
  • 1 dl mantelijauhetta
  • 0,5 tl leivinjauhetta

Suojaa irtopohjavuoan (halkaisija 18 cm) pohja leivinpaperilla ja voitele leivinpaperi sekä vuoan reunat. Ripottele vuoan pohjalle 1 tl sokeria. Leikkaa veriappelsiineista kuoret terävällä veitsellä ja viipaloi appelsiinit ohuiksi viipaleiksi. Levitä appelsiiniviipaleet vuoan pohjalle.

Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää munat yksi kerrallaan ja sekoita hyvin molempien munien jälkeen. Lisää veriappelsiinimehu ja sekoita tasaiseksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi.

Lusikoi taikina kakkuvuokaan appelsiiniviipaleiden päälle ja levitä tasaiseksi.

Paista 200 asteessa 40 minuuttia.

Anna kakun jäähtyä vuoassaan ja kumoa se sitten varovasti kakkulautaselle.

 

 

Filed Under: Kakku Tagged With: appelsiini, kakku, keikauskakku

Previous Post: « Nutella-kuppikakut vadelmaisella kuorrutuksella
Next Post: Sydänkuppikakut »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Primary Sidebar

Reseptiarkisto

Mikä maistuisi?

appelsiini aprikoosi banaani brownie donitsi halloween joulu juustokakku jäätelö kahvi kakku kaneli keksi kirsikka kuivakakku kuppikakku kurpitsa leivos maapähkinävoi makeiset mansikka manteli muffinssi mustikka mysli nutella omena pannari piirakka pistaasi pulla puolukka pähkinä pääsiäinen raparperi sitruuna speltti suklaa suklaakakku suklaakeksi tuorejuusto täytekakku vadelma valkosuklaa vanilja

Lisää herkkuja

Mansikkakermaleivokset

Kesäiset leivokset täytetään kermavaahdolla ja mansikoilla. 8 kappaletta 4 munaa 2,5 dl sokeria 1 vaniljatanko 200 g voita 2 dl ...

Read More »

Taatelikuppikakut

Leivo perinteinen taatelikakku vaihteeksi kuppikakkujen muotoon. 20 kappaletta kuppikakut: 250 g taateleita3 dl vettä200 g voita3 munaa2 dl ...

Read More »

Glögi

Kotitekoinen glögi maustetaan kanelilla, inkiväärillä, tähtianiksella ja muilla jouluisilla mausteilla. 5 dl mustaherukkamehutiivistettä 3 dl ...

Read More »

Aprikoosi-vadelmapiirakka

Täytä kesäinen piirakka raikkailla aprikooseilla ja vadelmilla. Piirakka on herkullista sellaisenaan, mutta voit tarjota sen kaverina myös ...

Read More »

Kurpitsakuppikakut

Leivo halloweenin kunniaksi meheviä kurpitsakuppikakkuja ja kuorruta ne kanelikuorrutuksella. 12 kappaletta kurpitsasose: 1 pieni ...

Read More »

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress