• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar

kakku ja keksi

  • Etusivu
  • Reseptit
  • Blogin takana
You are here: Home / Kakku / Vaniljainen kuningatarkakku

Vaniljainen kuningatarkakku

08/02/2013 by Liisa Leave a Comment

Makea ja mehukas vaniljainen kakku kätkee sisäänsä vadelmia ja mustikoita.

  • 200 g voita
  • 1 dl ruokosokeria
  • 2 dl sokeria
  • 4 munaa
  • 4dl jauhoja
  • 0,5 dl perunajauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 rkl vaniljasokeria
  • 1 dl maitoa
  • 2,5 dl (pakaste)mustikoita
  • 2,5 dl (pakaste)vadelmia
  • 50 g voita
  • 1 dl jauhoja
  • 1 dl sokeria
  • 1 rlk vaniljasokeria

Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka (halkaisija 25 cm).

Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokerit. Lisää munat yksi kerrallaan ja sekoita hyvin jokaisen munan jälkeen. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää taikinaan vuorotellen kuivia aineita ja maitoa. Sekoita tasaiseksi.

Kaada taikina kakkuvuokaan ja ripottele sen päälle mustikat ja vadelmat.

Sekoita keskenäään muruseoksen voi, jauhot, sokeri ja vaniljasokeri ja nypi tasaiseksi seokseksi. Ripottele muruseos marjojen päälle.

Paista 180 asteessa 70 – 80 minuuttia. Peitä taikina tarvittaessa foliolla, ettei se tummu liikaa.

Anna kakun jäähtyä hetki vuoassaan ja irrota se sitten varovasti ja siirrä tarjoiluastiaan. Tarjoa lämpimänä.

 

 

Filed Under: Kakku Tagged With: kakku, kuivakakku, mustikka, vadelma

Previous Post: « Puolukkajäätelö
Next Post: Laskiaispullat »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Primary Sidebar

Reseptiarkisto

Mikä maistuisi?

appelsiini aprikoosi banaani brownie donitsi halloween joulu juustokakku jäätelö kahvi kakku kaneli keksi kirsikka kuivakakku kuppikakku kurpitsa leivos maapähkinävoi makeiset mansikka manteli muffinssi mustikka mysli nutella omena pannari piirakka pistaasi pulla puolukka pähkinä pääsiäinen raparperi sitruuna speltti suklaa suklaakakku suklaakeksi tuorejuusto täytekakku vadelma valkosuklaa vanilja

Lisää herkkuja

Appelsiini-suklaatiikeri

Leivo kahvipöytään herkullinen appelsiinin ja suklaan makuinen tiikerikakku. Appelsiinitaikina: 100 g voita1,5 dl sokeria2 munaa1 appelsiinin ...

Read More »

Yllätyskuppikakut

Ihanien suklaakuppikakkujen sisältä löytyy makea yllätys. 12 kappaletta 150 g voita2 dl sokeria2 munaa2,5 dl jauhoja0,5 dl kaakaojauhetta0,5 tl ...

Read More »

Paahdetut mansikat

Uunissa paahdetut mansikat sopivat kakkujen ja piiraiden koristeeksi, ja vaikka jäätelön tai jugurtin kanssa nautittavaksi. Voit käyttää sokeria myös ...

Read More »

Sitruuna-unikonsiemenkuppikakut

Raikkaan keväisten sitruunakuppikakkujen taikina pilkutetaan unikonsiemenillä. 12 kappaletta 1 sitruunan raastettu kuori ja mehu 150 g ...

Read More »

Porkkanakääretorttu

Leivo perinteinen porkkanakakku kääretortun muotoon. Taikinaan lisätään reilusti tuoksuvia mausteita ja rouskuvia hasselpähkinöitä. Täyteläinen ...

Read More »

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress