• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar

kakku ja keksi

  • Etusivu
  • Reseptit
  • Blogin takana
You are here: Home / Piirakka / Valkosuklaapiirakka ja paahdetut mansikat

Valkosuklaapiirakka ja paahdetut mansikat

18/05/2016 by Liisa Leave a Comment

111

Makea valkosuklaaganachella täytetty piirakka saa kaverikseen raikkaita uunissa paahdettuja mansikoita.

  • 3 dl jauhoja
  • 1 dl sokeria
  • 0,25 tl suolaa
  • 120 g voita
  • 2 – 3 rkl vettä
  • 300 g valkosuklaata
  • 1,5 dl kermaa
  • 1 l mansikoita
  • 1 rkl sokeria

Sekoita kulhossa vehnäjauhot, sokeri ja suola. Kuutioi jääkaappikylmä voi ja nypi se jauhoseoksen joukkoon. Kun taikina on murumaista lisää vesi vähän kerrallaan.

Kauli taikina levyksi ja nosta taikinalevy varovasti esimerkiksi kaulimen avulla vuokaan (vuoan koko 35 x 12 cm, voit leipoa piirakan myös ympyrävuokaan, jonka halkaisija on 25 cm).

Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille.

Laita piirakkapohja jääkaappiin vähintään tunniksi.

Pistele piiirakkapohjaan reikiä haarukalla. Suojaa piirakkapohja leivinpaperilla ja laita leivinpaperin päälle piirakkapainoja tai kuivattuja herneitä.

Paista piirakkapohjaa 180 asteessa 20 minuuttia.

Anna piirakkapohjan jäähtyä ennen täyttämistä.

Valmista valkosuklaaganache. Pilko valkosuklaa kulhoon. Kuumenna kerma kattilassa kiehuvaksi. Kaada kerma suklaan päälle ja sekoittele kunnes suklaa on sulanut.

Anna valkosuklaaganachen jäähtyä hetki ja kaada se sitten piirakkapohjan päälle.

Laita piirakka jääkaappiin jähmettymään ainakin kahdeksi tunniksi.

Valmista paahdetut mansikat, ohje löytyy täältä.

Koristele piirakka paahdetuilla mansikoilla juuri ennen tarjoilua.

 

Filed Under: Piirakka Tagged With: mansikka, piirakka, valkosuklaa

Previous Post: « Paahdetut mansikat
Next Post: Kermainen raparperipiirakka »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Primary Sidebar

Reseptiarkisto

Mikä maistuisi?

appelsiini aprikoosi banaani brownie donitsi halloween joulu juustokakku jäätelö kahvi kakku kaneli keksi kirsikka kuivakakku kuppikakku kurpitsa leivos maapähkinävoi makeiset mansikka manteli muffinssi mustikka mysli nutella omena pannari piirakka pistaasi pulla puolukka pähkinä pääsiäinen raparperi sitruuna speltti suklaa suklaakakku suklaakeksi tuorejuusto täytekakku vadelma valkosuklaa vanilja

Lisää herkkuja

Synttärisankarin browniekakku

Suklaata rakastava synttärisankari ilahtuu varmasti tästä mehevän suklaisesta browniekakusta. Kakun päälle sirotellut nonparellit paljastavat sankarin ...

Read More »

Mascarponejuustokakku

Täyteläinen mascarponejuustokakku valmistuu ilman uunia. 200 g Digestive-keksejä 100 g voita   500 g mascarponea 2 dl kermaa ...

Read More »

Maustekakkuleivokset

Leivo maustekakku ihaniksi pieniksi maustekakkuleivoksiksi. Leivokset paistetaan runebergintorttuvuoissa ja täytetään ranskankermalla tukevoitetulla ...

Read More »

Vaalea glögi

Lempeä vaalea glögi valmistetaan omenamehusta ja jouluisista mausteista. 5 dl omenamehutiivistettä 3 dl vettä 1 dl fariinisokeria 1 ...

Read More »

Mansikka-valkosuklaafudge

Fudgen valmistamiseen tarvitset lämpömittarin, sillä seos täytyy kuumentaa 116 asteiseksi, jotta valmiista fudgesta tulee koostumukseltaan ...

Read More »

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress