• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar

kakku ja keksi

  • Etusivu
  • Reseptit
  • Blogin takana
You are here: Home / Piirakka / Suklainen päärynäpiirakka

Suklainen päärynäpiirakka

28/08/2019 by Liisa Leave a Comment

Leivo syksyn päärynäsadosta ihana piirakka, jossa yhdistyvät makeat päärynät ja samettinen suklaatäyte.

Piirakkataikina:

  • 150 g voita
  • 3 dl jauhoja
  • 2 rkl kaakaojauhetta
  • 1 dl sokeria
  • 3 – 4 rkl kylmää vettä

Täyte:

  • 150 g suklaata
  • 2 dl kermaa
  • 2 munaa
  • 1 dl sokeria
  • 2 päärynää

Paloittele jääkaappikylmä voi. Nypi kulhossa sekaisin voi, jauhot, kaakaojauhe ja sokeri. Lisää vettä vähän kerrallaan, kunnes taikina on koostumukseltaan sopivaa. Painele taikina piirakkavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle ja reunoille. 

Leikkaa päärynät puoliksi ja poista niistä kannat ja siemenkodat. Leikkaa päärynät viipaleiksi ja asettele viipaleet vuokaan taikinan päälle.

Valmista täyte. Paloittele suklaa. Kiehauta kerma kattilassa ja kaada paloiteltu suklaa kerman joukkoon. Sekoita, kunnes suklaa on sulanut. Anna seoksen jäähtyä hetki ja lisää joukkoon sokeri ja munat. Sekoita tasaiseksi. Kaada seos taikinan päälle vuokaan.

Paista 180 asteessa 40 minuuttia. Anna piirakan jäähtyä kokonaan ennen tarjoilua.

 

Filed Under: Piirakka Tagged With: päärynä, piirakka, suklaa

Previous Post: « Sitruunainen vadelmakuivakakku
Next Post: Browniet minttukuorrutuksella »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Primary Sidebar

Reseptiarkisto

Mikä maistuisi?

appelsiini aprikoosi banaani brownie donitsi halloween joulu juustokakku jäätelö kahvi kakku kaneli keksi kirsikka kuivakakku kuppikakku kurpitsa leivos maapähkinävoi makeiset mansikka manteli muffinssi mustikka mysli nutella omena pannari piirakka pistaasi pulla puolukka pähkinä pääsiäinen raparperi sitruuna speltti suklaa suklaakakku suklaakeksi tuorejuusto täytekakku vadelma valkosuklaa vanilja

Lisää herkkuja

Kummitusmarengit

Halloweeninä herkutellaan hurjilla kummitusmarengeilla. 2 valkuaista 1,5 dl sokeria Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri kun ...

Read More »

Värikkäät valkosuklaatryffelit

Ihanat valkosuklaatryffelit on helppo valmistaa ja voit valita koristeeksi juhlan teemaan sopivan värisiä strösseleitä! n. 20 kappaletta 1 dl ...

Read More »

Mustikkajuustokakku

Mustikkajuustokakku on herkullinen klassikko. 200 g digestivekeksejä 100 g voita 500 g mascarponea 150 g ranskankermaa 3 munaa 1,5 ...

Read More »

Jouluinen bostonkakku

Jouluinen bostonkakku täytetään makealla taatelilla. 250 g taateleita 1,5 dl sokeria 1 dl vettä 2,5 dl punaista maitoa 25 g hiivaa 1 ...

Read More »

Ananas-papaijamysli

Makea mysli maustetaan kuivatuilla ananaksilla ja papaijalla. 1 dl auringonkukkaöljyä 1 dl vaaleaa siirappia 0,5 dl hunajaa 250 g ...

Read More »

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress