• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar

kakku ja keksi

  • Etusivu
  • Reseptit
  • Blogin takana
You are here: Home / Kakku / Suklainen maapähkinävoi-pokekakku

Suklainen maapähkinävoi-pokekakku

27/03/2019 by Liisa Leave a Comment

Täyteläinen suklaa ja suolainen maapähkinävoi yhdistyvät tässä syntisen ihanassa pokekakussa.

12 palaa

Kakkupohja:

  • 100 g tummaa suklaata
  • 150 g suolatonta voita
  • 3 munaa
  • 2,5 dl sokeria
  • 4 dl kakkuvehnäjauhoja
  • 2 rkl kaakaojauhetta
  • 0,5 tl leivinjauhetta

Suklaakuorrute:

  • 150 g tummaa suklaata
  • 1 dl kermaa
  • 25 g voita

Maapähkinävoikuorrute:

  • 100 g huoneenlämpöistä voita
  • 1,5 dl maapähkinävoita
  • 3 dl tomusokeria

Lisäksi:

  • 1 dl maapähkinävoita
  • suklaa-maapähkinävoikarkkeja, esim. Reese’s mini peanutbutter cups

Sulata voi mikrossa tai kattilassa ja jäähdytä. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa ja jäähdytä.

Vatkaa munat ja sokeri kulhossa kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää sulatettu voi ja sekoita. Lisää sulatettu suklaa ja sekoita. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi.

Vuoraa noin 18 x 21 cm kokoinen vuoka leivinpaperilla ja kaada taikina vuokaan.

Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tarvittaessa puutikulla.

Jäähdytä kakkupohja.

Valmista suklaakuorrute. Paloittele suklaa kulhoon. Kuumenna kerma kattilassa kiehuvaksi ja kaada suklaan päälle. Sekoita kunnes suklaa on sulanut. Lisää kuutioitu huoneenlämpöinen voi ja sekoita tasaiseksi. Anna kuorrutteen jähmettyä huoneenlämmössä sen aikaa kun kakkupohja jäähtyy.

Valmista maapähkinävoikuorrute.  Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja lisää sitten maapähkinävoi voivaahdon joukkoon. Vatkaa hetki ja lisää sitten vähitellen tomusokeri ja sekoita tasaiseksi.

Nosta kakku tarjoiluastialle. Tee kakkupohjaan kolosia omenaporalla.

Nostele kolosiin maapähkinävoita teelusikan avulla.

Lusikoi suklaakuorrute kakun päälle ja levitä kuorrute tasaiseksi palettiveitsellä.

Lusikoi maapähkinävoikuorrute suklaakuorrutteen päälle ja levitä kuorrute tasaiseksi palettiveitsellä.

Koristele kakku suklaa-maapähkinävoikarkeilla.

 

Filed Under: Kakku Tagged With: maapähkinävoi, pokekakku, suklaa

Previous Post: « Suklaamousse
Next Post: Appelsiinikuppikakut Nutella-kuorrutuksella »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Primary Sidebar

Reseptiarkisto

Mikä maistuisi?

appelsiini aprikoosi banaani brownie donitsi halloween joulu juustokakku jäätelö kahvi kakku kaneli keksi kirsikka kuivakakku kuppikakku kurpitsa leivos maapähkinävoi makeiset mansikka manteli muffinssi mustikka mysli nutella omena pannari piirakka pistaasi pulla puolukka pähkinä pääsiäinen raparperi sitruuna speltti suklaa suklaakakku suklaakeksi tuorejuusto täytekakku vadelma valkosuklaa vanilja

Lisää herkkuja

Monsterimokkapalat

Halloweenin kunniaksi mokkapalat muuntuvat hurjiksi monstereiksi. 20 palaa mokkapalat: 4 munaa3 dl sokeria200 g voita2 dl maitoa4 dl jauhoja4 ...

Read More »

Vadelmapiiras toscakuorrutuksella

Täydellisen vadelmapiiraan pinnalla on makea ja rapsakka toscakuorrutus. Tarjoa piirakka vaniljajäätelön kanssa. piirakkataikina: 3 dl jauhoja1 ...

Read More »

Minibrownies

Suupalan kokoiset maukkaat minibrowniesit paistetaan minibrownies-vuoassa. 24 kappaletta 75 g voita 1 dl fariinisokeria 50 g ...

Read More »

Suklaakuorrutetut donitsit

Kuorruta makeat donitsit täyteläisellä suklaalla ja koristele ne suklaastösseleillä. 12 kappaletta donitsit: 3,5 dl vehnäjauhoja1,5 dl ...

Read More »

Viikunapuustit

Makea viikunamarmeladi sopii hyvin kardemummaisten puustien täytteeksi. Noin 20 kappaletta Pullataikina: 2,5 dl punaista maitoa25 g hiivaa1 ...

Read More »

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress