• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar

kakku ja keksi

  • Etusivu
  • Reseptit
  • Blogin takana
You are here: Home / Kakku / Suklainen donitsikakku

Suklainen donitsikakku

24/04/2019 by Liisa Leave a Comment

Leivo täyteläinen suklaakakku brownietaikinasta. Täytä ja kuorruta kakku suklaakreemillä ja koristele se vapun kunniaksi värikkäillä minidonitseilla.

Brownie-kakku:

  • 150 g voita
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl fariinisokeria
  • 0,5 dl siirappia
  • 3 munaa
  • 200 g sulatettua suklaata
  • 1 dl jauhoja
  • 0,5 tl leivinjauhetta
  • 1 rkl kaakaojauhetta

Suklaakreemi:

  • 250 g suklaata
  • 2 dl kermaa
  • 50 g suolatonta voita

Minidonitsit:

  • 1,25 dl vehnäjauhoja
  • 4 rkl sokeria
  • 0,5 tl leivinjauhetta
  • 1 dl kermaa
  • 1 keltuainen
  • 1 rkl sulatettua voita

Vaaleanpunainen sokerikuorrutus:

  • 1, 5 rkl valkuaista
  • 1,5 dl tomusokeria
  • 0,5 tl punaista elintarvikeväriä

Suklaakuorrutus:

  • 50 g tummaa suklaata
  • 10 g suolatonta voita

Koristeeksi:

  • Vaaleanpunaisia strösseleitä
  • suklaaströsseleitä

Kakku paistetaan kahdessa kakkuvuoassa (halkaisija 18 cm). Jos sinulla ei ole kahta kakkuvuokaa tee taikina ja paista kakkupohjat kahdessa erässä.

Vaahdota huoneenlämpöinen voi, sokeri  ja fariinisokeri. Lisää siirappi. Lisää munat yksi kerrallaan ja vatkaa taikina tasaiseksi jokaisen munan jälkeen. Lisää sulatettu suklaa. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita tasaiseksi.

Kaada taikina voideltuihin kakkuvuokiin.

Paista 160 asteessa 35 – 40 minuuttia. Taikina saa jäädä keskeltä hieman raa’aksi.

Valmista kakkupohjien paistuessa suklaakreemi. Pilko suklaa kulhoon. Kuumenna kerma kattilassa kiehuvaksi ja kaada kulhoon suklaan päälle. Sekoita kunnes suklaa on sulanut. Lisää kuutioitu huoneenlämpöinen voi ja sekoita tasaiseksi. Anna suklaakreemin jähmettyä huoneenlämmössä, kunnes olet valmis kokoamaan kakun.

Paista seuraavaksi minidonitsit. Voitele minidonitsipellin kolot. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää muut ainekset ja sekoita taikina tasaiseksi. Lusikoi taikina pursotinpussiin ja pursota taikina minidonitsipellin koloihin. Paista 220 asteessa noin 5 minuuttia. Anna donitsien jäähtyä hetki ja irroita ne sitten vuoasta.

Valmista donitseille vaaleanpunainen sokerikuorrutus. Sekoita valkuainen, tomusokeri ja elintarvikeväri keskenään. Lisää tarvittaessa hieman valkuaista tai tomusokeria, jotta saat kuorrutuksen koostumuksesta sopivan.

Valmista donitseille suklaakuorrutus. Sulata suklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Sekoita sulan suklaan joukkoon huoneenlämpöinen voi.

Kuorruta puolet donitseista vaaleanpunaisella sokerikuorrutuksella ja puolet suklaalla. Koristele donitsit strösselillä.

Kokoa kakku. Nosta ensimmäinen kakkupohja tarjoiluastialle. Levitä kakkupohjan päälle noin puolet suklaakreemistä. Nosta päälle toinen kakkupohja ja levitä sen päälle loput suklaakreemistä. Asettele donitsit kakun päälle.

 

Filed Under: Kakku Tagged With: donitsi, suklaa, suklaakakku, vappu

Previous Post: « Kinder-kuppikakut
Next Post: Suklaapumpulan kuppikakut »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Primary Sidebar

Reseptiarkisto

Mikä maistuisi?

appelsiini aprikoosi banaani brownie donitsi halloween joulu juustokakku jäätelö kahvi kakku kaneli keksi kirsikka kuivakakku kuppikakku kurpitsa leivos maapähkinävoi makeiset mansikka manteli muffinssi mustikka mysli nutella omena pannari piirakka pistaasi pulla puolukka pähkinä pääsiäinen raparperi sitruuna speltti suklaa suklaakakku suklaakeksi tuorejuusto täytekakku vadelma valkosuklaa vanilja

Lisää herkkuja

Tuplasuklaacookies

Todella suklaisissa cookieseissa on sekä maitosuklaata että tummaa suklaata. Noin 50 kappaletta. 250 g voita 2,5 dl fariinisokeria 1,5 dl ...

Read More »

Maapähkinävoi-suklaacookiet

Leivo hiihtoloman herkuksi ihania maapähkinäcookieita suklaasattumilla. 150 g voita2 dl fariinisokeria1 dl sokeria2 dl maapähkinävoita2 munaa3 dl ...

Read More »

Suklaapumpulan synttärikakku

Täytekakku täytetään Nutellalla ja kermavaahdolla, ja koristellaan suklaapumpuloilla. 3 munaa 2 dl sokeria 100 g sulatettua voita 2,5 dl ...

Read More »

Pienet mansikkajuustokakut

Kesäisen kahvipöydän kruunaavat herttaiset pienet mansikkajuustokakut. Ne paistetaan muffinssivuoissa ja tarjoillaan makean mansikkakastikkeen ja ...

Read More »

Porkkanakääretorttu

Leivo perinteinen porkkanakakku kääretortun muotoon. Taikinaan lisätään reilusti tuoksuvia mausteita ja rouskuvia hasselpähkinöitä. Täyteläinen ...

Read More »

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress