• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar

kakku ja keksi

  • Etusivu
  • Reseptit
  • Blogin takana
You are here: Home / Kakku / Suklaatäytekakku rengasvuoassa

Suklaatäytekakku rengasvuoassa

22/04/2015 by Liisa Leave a Comment

229

Hauskannäköinen suklaatäytekakku leivotaan rengasvuoassa ja koristellaan värikkäillä suklaarakeilla.

  • 4 munaa
  • 3 dl sokeria
  • 150 g suklaata
  • 200 g voita
  • 5 dl jauhoja
  • 4 rkl kaakaojauhetta
  • 1,5 tl leivinjauhetta
  • 3 dl maitoa
  • 230 g appelsiinimarmeladia
  • 400 g tummaa suklaata
  • 60 g voita
  • suklaarakeita

Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka (tilavuus 2,3 litraa, esimerkiksi IKEAn Drömmar).

Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Sulata voi mikrossa.

Vaahdota munat ja sokeri. Lisää sulatettu suklaa ja sekoita. Lisää sulatettu voi ja sekoita. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää puolet kuivista aineista ja maito. Sekoita ja lisää loput kuivat aineet. Sekoita taikina tasaiseksi.

Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa noin 50 minuuttia.

Anna kakun jäähtyä vuoassaan ja kääri se sitten folioon odottamaan täyttämistä.

Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Nosta ensimmäinen kakkupohja tarjoiluastialle ja levitä päälle puolet appelsiinimarmeladista. Nosta päälle toinen kakkupohja ja levitä sen päälle loput marmeladit. Nosta päälle kolmas kakkupohja.

Sulata kuorrutuksen suklaa mikrossa. Kuutio voi pieniksi palasiksi ja sekoita se suklaan joukkoon. Levitä kuorrutus kakun päälle ja reunoille, myös sisäpuolelle. Koristele kakku suklaarakeilla.

Säilytä kakku jääkaapissa ja nosta se huoneenlämpöön vähän ennen tarjoilua.

image2

image

 

 

Filed Under: Kakku Tagged With: suklaa, suklaakakku

Previous Post: « Pähkinäiset browniet
Next Post: Vappudonitsit »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Primary Sidebar

Reseptiarkisto

Mikä maistuisi?

appelsiini aprikoosi banaani brownie donitsi halloween joulu juustokakku jäätelö kahvi kakku kaneli keksi kirsikka kuivakakku kuppikakku kurpitsa leivos maapähkinävoi makeiset mansikka manteli muffinssi mustikka mysli nutella omena pannari piirakka pistaasi pulla puolukka pähkinä pääsiäinen raparperi sitruuna speltti suklaa suklaakakku suklaakeksi tuorejuusto täytekakku vadelma valkosuklaa vanilja

Lisää herkkuja

Maitosuklaalla kuorrutettu banaanikakku

Hedelmäkulhosta löytyy usein ylikypsiä banaaneja ja silloin on tietysti aika leipoa ihanaa banaanikakkua. Tällä kertaa makea banaanikakku kuorrutetaan ...

Read More »

Punaherukkajäätelö

Kirpeistä punaherukoista syntyy ihana raikas jäätelö. 2 dl punaherukoita 1 dl sokeria 0,5 dl vettä   2 munaa 1 dl sokeria ...

Read More »

Banaanikuppikakut maapähkinävoikuorrutuksella

Mehevät banaanikuppikakut kuorrutetaan makeansuolaisella maapähkinävoikuorrutuksella. Käytä kuorrutukseen sileää maapähkinävoita. 12 kappaletta ...

Read More »

Mustikkainen marenkikakku

Makea marenkikakku täytetään lemoncurdilla ja kermavaahdolla ja koristellaan mustikoilla. Lemoncurdin ja mustikoiden kirpeys tasapainottaa marengin ...

Read More »

Kirsikkapiirakka

Makeista kirsikoista syntyy ihana kesäinen piirakka. Piirakka maistuu mainiolta sellaisenaankin, mutta tämäkin herkku sopii hyvin syötäväksi ...

Read More »

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress