Pirteät sitruunakuppikakut kuorrutetaan lakritsinmakuisella kreemillä ja koristellaan sitruunatäytelakritsin palasilla.
12 kappaletta
- 1 sitruunan raastettu kuori
- 0,5 dl sitruunamehua (1 sitruuna)
- 150 g voita
- 1,5 dl sokeria
- 2 munaa
- 1,5 dl maitoa
- 3,5 dl jauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 200 g voita
- 4 dl tomusokeria
- 2 rkl lakritsijauhetta
- 1 tl mustaa elintarvikeväriä
- 2 sitruunatäytelakritsia
Pese sitruuna huolellisesti kuumalla vedellä. Raasta sitruunan kuori ja purista sen mehu.
Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää munat yksi kerrallaan ja sekoita hyvin molempien munien jälkeen. Lisää sitruunan raastettu kuori. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää taikinaan puolet kuivista aineista yhdessä sitruunamehun ja maidon kanssa. Sekoita ja lisää loput kuivat aineet. Sekoita taikina tasaiseksi ja lusikoi se muffinssivuokiin.
Paista 175 asteessa 20 minuuttia.
Anna kuppikakkujen jäähtyä kokonaan ennen kuorruttamista.
Valmista kuorrute. Vatkaa huoneenlämpöistä voita hetki. Lisää tomusokeri ja lakritsijauhe vähän kerrallaan ja vatkaa kuorrute tasaiseksi. Lisää viimeiseksi musta elintarvikeväri ja sekoita tasaiseksi.
Levitä kuorrutetta kuppikakkujen päälle palettiveitsen avulla.
Leikkaa sitruunatäytelakritsit ohuiksi viipaleiksi terävällä veitsellä ja koristele kuppikakut lakritsipaloilla.
Leave a Reply