• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar

kakku ja keksi

  • Etusivu
  • Reseptit
  • Blogin takana
You are here: Home / Muffinssi / Sitruunakuppikakut karhunvatukkakuorruruksella

Sitruunakuppikakut karhunvatukkakuorruruksella

29/08/2018 by Liisa Leave a Comment

Sitruunaiset kuppikakut kuorrutetaan makealla karhunvatukkakuorrutuksella ja koristellaan näyttävillä karhunvatukoilla.

12 kappaletta

  • 1 sitruunan raastettu kuori
  • 0,5 dl sitruunamehua (1 sitruuna)
  • 150 g voita
  • 1,5 dl sokeria
  • 2 munaa
  • 1,5 dl maitoa
  • 3,5 dl jauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 200 g karhunvatukoita
  • 150 g voita
  • 5 dl tomusokeria

Pese sitruuna huolellisesti kuumalla vedellä. Raasta sitruunan kuori ja purista sen mehu.

Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää munat yksi kerrallaan ja sekoita hyvin molempien munien jälkeen. Lisää sitruunan raastettu kuori. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää taikinaan puolet kuivista aineista yhdessä sitruunamehun ja maidon kanssa. Sekoita ja lisää loput kuivat aineet. Sekoita taikina tasaiseksi ja lusikoi se muffinssivuokiin.

Paista 175 asteessa 20 minuuttia.

Anna kuppikakkujen jäähtyä kokonaan ennen kuorruttamista.

Valmista kuorrutus.

Ota sivuun 12 karhuvatukkaa koristeeksi.

Vatkaa huoneenlämpöistä voita hetki. Lisää noin puolet tomusokerista ja vatkaa kuorrutus tasaiseksi. Lisää karhunvatukat ja loput tomusokerista ja sekoita tasaiseksi.

Laita kuorrutus pursotinpussiin ja kuorruta kuppikakut. Koristele kuppikakut karhunvatukoilla.

 

Filed Under: Muffinssi Tagged With: karhunvatukka, kuppikakku, sitruuna

Previous Post: « Pähkinäiset vadelmabrowniet
Next Post: Omenapiirakka murupäällisellä »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Primary Sidebar

Reseptiarkisto

Mikä maistuisi?

appelsiini aprikoosi banaani brownie donitsi halloween joulu juustokakku jäätelö kahvi kakku kaneli keksi kirsikka kuivakakku kuppikakku kurpitsa leivos maapähkinävoi makeiset mansikka manteli muffinssi mustikka mysli nutella omena pannari piirakka pistaasi pulla puolukka pähkinä pääsiäinen raparperi sitruuna speltti suklaa suklaakakku suklaakeksi tuorejuusto täytekakku vadelma valkosuklaa vanilja

Lisää herkkuja

Minidonitsit kaakaokuorrutuksella

Kaakaojuomajauheesta syntyy helppo ja taatusti lapsille maistuva kuorrutus minidonitseille. 12 kappaletta donitsit: 1,25 dl vehnäjauhoja4 rkl ...

Read More »

Pähkinäinen keikauskakku

Leivo päiväkahvipöytään täyteläinen ja makea keikauskakku hasselpähkinöistä. 150 g hasselpähkinöitä 100 g voita 1 dl fariinisokeria 150 g ...

Read More »

Mansikka-kanelimysli

Kaneli ja kuivatut mansikat sopivat hyvin yhteen. 1 dl auringonkukkaöljyä 1 dl vaaleaa siirappia 0,5 dl hunajaa 300 g ...

Read More »

Vadelmajäätelöpuikot

Ihanan makeissa vadelmajäätelöpuikoissa on sattumina kokonaisia vadelmia. 6 kappaletta 200 g (pakaste)vadelmia 1 dl sokeria 1 muna ...

Read More »

Kinuskinen puolukkapiirakka

Syksyisessä puolukkapiirakassa puolukoiden kirpeyttä tasapainottaa ihana kinuskinen täyte. 3 dl jauhoja 1 dl sokeria 0,25 tl suolaa 120 g ...

Read More »

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress