• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar

kakku ja keksi

  • Etusivu
  • Reseptit
  • Blogin takana
You are here: Home / Kakku / Sitruunajuustokakku

Sitruunajuustokakku

30/12/2012 by Liisa Leave a Comment

Aurinkoinen ja raikas juustokakku.

  • 250 g digestivekeksejä
  • 125 g voita
  • 1,5 rkl kaakaojauhetta
  • 400 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 250 g mascarponea
  • 150 g ranskankermaa
  • 2,5 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 sitruunan kuori ja mehu
  • 4 munaa
  • 1 sitruuna viipaloituna
  • 1,5 dl sokeria
  • 1 dl vettä

Murskaa digestivekeksit pieniksi muruiksi. Sekoita joukkoon sulatettu voi ja kaakaojauhe. Painele keksinmurut irtopohjavuoan pohjalle (halkaisija 24 cm).

Sekoita kulhossa tuorejuusto, mascarpone ja ranskankerma. Lisää joukkoon sokeri, vaniljasokeri ja sitruunan kuori ja mehu. Lisää munat yksi kerrallaan ja sekoita tasaiseksi.

Kaada tuorejuustoseos vuokaan keksipohjan päälle.

Paista 175-asteisessa uunissa 45 minuuttia.

Kakun ollessa uunissa laita sitruunaviipaleet, sokeri ja vesi kattilaan ja keitä 10 minuuttia. Ota kakku uunista 45 minuutin jälkeen ja asettele sitruunaviipaleet kakun pinnalle. Sammuta uuni, laita kakku takaisin jäähtyvään uuniin ja anna sen olla siellä tunti luukku hieman raollaan.

Kakun jäähdyttyä huoneenlämpöiseksi siirrä se jääkaappiin jähmettymään seuraavaan päivään asti.

 

 

Filed Under: Kakku Tagged With: juustokakku, kakku, sitruuna

Previous Post: « Kanelinmakuinen täytekakku
Next Post: Kurpitsakakku »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Primary Sidebar

Reseptiarkisto

Mikä maistuisi?

appelsiini aprikoosi banaani brownie donitsi halloween joulu juustokakku jäätelö kahvi kakku kaneli keksi kirsikka kuivakakku kuppikakku kurpitsa leivos maapähkinävoi makeiset mansikka manteli muffinssi mustikka mysli nutella omena pannari piirakka pistaasi pulla puolukka pähkinä pääsiäinen raparperi sitruuna speltti suklaa suklaakakku suklaakeksi tuorejuusto täytekakku vadelma valkosuklaa vanilja

Lisää herkkuja

Mansikkaiset blondiet

Intiaanisokeri antaa mansikkaisille blondieille ihanan karamellimaisen maun. 300 g mansikoita   200 g voita 2,5 dl ...

Read More »

Sitruunajuustokakku

Aurinkoinen ja raikas juustokakku. 250 g digestivekeksejä 125 g voita 1,5 rkl kaakaojauhetta 400 g maustamatonta tuorejuustoa 250 g ...

Read More »

Puolukkapuustit

Puolukkapuustien täyte on täydellinen yhdistelmä kirpeää puolukkaa ja siirappisen makeaa fariinisokeria. Noin 20 kappaletta. 2,5 dl punaista ...

Read More »

Suklaamurujäätelö

Jäätelö maustetaan suklaamuruilla. Valitse oman makusi mukaan joko tumma suklaa tai maitosuklaa. 2 munaa 1 dl sokeria 1 rkl vaniljasokeria 2 ...

Read More »

Ristiäiskakku

Herkkä ristiäiskakku päällystetään valkoisella sokerimassalla ja koristellaan sydämillä. 8 munaa 6 dl sokeria 400 g voita 4 dl maitoa 10 ...

Read More »

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress