• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar

kakku ja keksi

  • Etusivu
  • Reseptit
  • Blogin takana
You are here: Home / Piirakka / Raparperimurupiirakka

Raparperimurupiirakka

28/05/2015 by Liisa Leave a Comment

090 (2)

Keväinen raparperimurupiirakka tarjotaan vaniljasokerilla maustetun kermavaahdon kanssa.

  • 200 g voita
  • 2 dl sokeria
  • 3 munaa
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl mantelijauhetta
  • 0,5 tl leivinjauhetta
  • 500 g raparperiä
  • 50 g voita
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl jauhoja
  • 2 dl kermaa
  • 1,5 rkl vaniljasokeria

Vuoraa neliönmuotoinen piirakkavuoka (20 x 30 cm) leivinpaperilla.

Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää munat yksi kerrallaan ja sekoita taikinaa jokaisen munan jälkeen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi ja levitä se piirakkavuoan pohjalle.

Kuori ja pilko raparperit. Nypi voi, sokeri ja jauhot murumaiseksi seokseksi. Levitä raparperit taikinan päälle ja ripottele muruseos raparperien päälle.

Paista 175 asteessa noin 45 minuuttia.

Tarjoile vaniljasokerilla maustetun kermavaahdon kanssa.

image

image

 

Filed Under: Piirakka Tagged With: raparperi

Previous Post: « Pikkukokin mansikkakakku
Next Post: Orvokeilla koristellut donitsit »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Primary Sidebar

Reseptiarkisto

Mikä maistuisi?

appelsiini aprikoosi banaani brownie donitsi halloween joulu juustokakku jäätelö kahvi kakku kaneli keksi kirsikka kuivakakku kuppikakku kurpitsa leivos maapähkinävoi makeiset mansikka manteli muffinssi mustikka mysli nutella omena pannari piirakka pistaasi pulla puolukka pähkinä pääsiäinen raparperi sitruuna speltti suklaa suklaakakku suklaakeksi tuorejuusto täytekakku vadelma valkosuklaa vanilja

Lisää herkkuja

Pienet mutakakut

Mutakakun voi leipoa myös pieniksi annoskakuiksi muffinssivuoissa. 12 kappaletta 200 g voita 1,5 dl fariinisokeria 1,5 dl sokeria 4 ...

Read More »

Suklaiset keksit espressotäytteellä

Täytä suklaiset keksit makealla espressokreemillä. n. 30 kappaletta keksitaikina: 150 g voita2,5 dl sokeria1 muna1 dl siirappia7 dl ...

Read More »

Hyvää joulua 2016!

  ...

Read More »

Kuningatarpullat

Täytä herkulliset kuningatarpullat ranskankermaisella täytteellä ja tuoreilla vadelmilla ja mustikoilla. noin 15 kappaletta Pullataikina: 2,5 ...

Read More »

Banaanikakku spelttijauhoista

Spelttijauhoista leivottuun banaanikakkuun lisätään myös saksanpähkinöitä. 150 g voita 3 dl fariinisokeria 3 munaa 3 banaania 150 g ...

Read More »

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress