• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar

kakku ja keksi

  • Etusivu
  • Reseptit
  • Blogin takana
You are here: Home / Kakku / Orvokkikakku

Orvokkikakku

15/07/2020 by Liisa Leave a Comment

Leivo kesäpäivän kahvipöytään perinteinen täytekakku ja koristele se kauniilla orvokinkukilla.

kakkupohja:

  • 4 munaa
  • 1 dl sokeria
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

kostutukseen:

  • 1 dl mansikkamehua

täyte ja kuorrute:

  • 1 dl mansikkahilloa
  • 4 dl kermaa
  • 2 rkl sokeria

koristeeksi:

  • orvokin kukkia

Tee ensin sokerikakkupohja.

Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka (halkaisija 20 cm).

Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne muna-sokerivaahdon sekaan.

Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa 30 minuuttia.

Anna kakkupohjan jäähtyä ennen täyttämistä ja koristelua.

Leikkaa kakkupohja kahteen osaan ja kostuta se mansikkamehulla. Nosta ensimmäinen kakkupohja tarjoiluastialle ja levitä sen päälle mansikkahillo ja ohut kerros kermavaahtoa. Nosta päälle toinen kakkupohja ja levitä loput kermavaahdosta kakun reunoille ja päälle.

Koristele kakku juuri ennen tarjoilua orvokin kukilla.

 

Filed Under: Kakku Tagged With: kakku, täytekakku

Previous Post: « Aprikoosi-vadelmapiirakka
Next Post: Kesädonitsit »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Primary Sidebar

Reseptiarkisto

Mikä maistuisi?

appelsiini aprikoosi banaani brownie donitsi halloween joulu juustokakku jäätelö kahvi kakku kaneli keksi kirsikka kuivakakku kuppikakku kurpitsa leivos maapähkinävoi makeiset mansikka manteli muffinssi mustikka mysli nutella omena pannari piirakka pistaasi pulla puolukka pähkinä pääsiäinen raparperi sitruuna speltti suklaa suklaakakku suklaakeksi tuorejuusto täytekakku vadelma valkosuklaa vanilja

Lisää herkkuja

Lakritsitoffee

Ihanan pehmeä toffee maustetaan lakritsilla. Toffeen valmistamiseen tarvitset lämpömittarin, sillä seos täytyy lämmittää 118 asteiseksi, jotta ...

Read More »

Mansikkajäätelö

Mansikkajäätelö maustetaan mansikkamehulla ja siihen lisätään sattumiksi kokonaisia mansikoita. 5 dl mansikoita 0,5 dl sokeria 2 munaa 1 dl ...

Read More »

Ja toinen taatelikakku

Tässä  taatelikakun versiossa taatelit laitetaan kakkuun kokonaisina. Kakku säilyy hyvänä lähes viikon ja maku on parhaimmillaan pari päivää ...

Read More »

Ananas-papaijamysli

Makea mysli maustetaan kuivatuilla ananaksilla ja papaijalla. 1 dl auringonkukkaöljyä 1 dl vaaleaa siirappia 0,5 dl hunajaa 250 g ...

Read More »

Vadelmatryffelit

Suklaiset tryffelit päällystetään pakastekuivatulla vadelmalla. n. 30 kpl 2 dl kermaa 250 g tummaa suklaata 25 g voita 0,5 dl ...

Read More »

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress