• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar

kakku ja keksi

  • Etusivu
  • Reseptit
  • Blogin takana
You are here: Home / Muffinssi / Omenaiset kuppikakut kanelikuorrutuksella

Omenaiset kuppikakut kanelikuorrutuksella

05/10/2016 by Liisa Leave a Comment

img_7049

Raastettua omenaa sisältävät kuppikakut ovat reilusti omenaisia ja ne kruunataan makealla, kanelilla maustetulla kuorrutuksella.

12 kappaletta

  • 3 pientä omenaa
  • 100 g voita
  • 2 dl sokeria
  • 2 munaa
  • 3 dl jauhoja
  • 0,5 leivinjauhetta
  • 200 g voita
  • 4 dl tomusokeria
  • 2 tl kanelia

Kuori omenat, poista niistä siemenkodat ja raasta pienellä terällä. Valmista raastetta tulee noin 2,5 dl.

Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää munat yksi kerrallaan ja sekoita hyvin molempien munien jälkeen. Lisää omenaraaste ja sekoita. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi.

Lusikoi taikina muffinssivuokiin.

Paista 175 asteessa 25 minuuttia.

Anna kuppikakkujen jäähtyä kokonaan ennen kuorruttamista.

Valmista kuorrute. Vatkaa huoneenlämpöistä voita hetki. Lisää tomusokeri vähän kerrallaan ja vatkaa kuorrute tasaiseksi. Lisää viimeiseksi kaneli.

Laita kuorrute pursotinpussiin ja kuorruta kuppikakut.

 

Filed Under: Muffinssi Tagged With: kaneli, kuppikakku, omena

Previous Post: « Porkkanakuppikakut
Next Post: Punajuuri-suklaakakku »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Primary Sidebar

Reseptiarkisto

Mikä maistuisi?

appelsiini aprikoosi banaani brownie donitsi halloween joulu juustokakku jäätelö kahvi kakku kaneli keksi kirsikka kuivakakku kuppikakku kurpitsa leivos maapähkinävoi makeiset mansikka manteli muffinssi mustikka mysli nutella omena pannari piirakka pistaasi pulla puolukka pähkinä pääsiäinen raparperi sitruuna speltti suklaa suklaakakku suklaakeksi tuorejuusto täytekakku vadelma valkosuklaa vanilja

Lisää herkkuja

Kurpitsakuppikakut

Leivo halloweenin kunniaksi meheviä kurpitsakuppikakkuja ja kuorruta ne kanelikuorrutuksella. 12 kappaletta kurpitsasose: 1 pieni ...

Read More »

Espressojuustokakku browniepohjalla

Täyteläisessä mascarponejuustokakussa yhdistyvät makea brownietaikinasta leivottu pohja sekä espressonmakuinen juustokakku. brownie: 75 g voita1 ...

Read More »

Pienet kermaiset luumupiiraat

Kermaisissa luumupiiraissa makeat luumut saavat kaverikseen vaniljalla maustetun tuhdin ja kermaisen täytteen. 12 kappaletta 3 dl jauhoja 1 ...

Read More »

Mausteinen kurpitsakakku

Mahtavan mehevässä maustekakussa yhdistyvät kurpitsasose ja syksyisen lämpimät mausteet. 1 myskikurpitsa 3 munaa 2,5 dl fariinisokeria 1 ...

Read More »

Bostonkakku kurpitsatäytteellä

Syksyinen bostonkakku täytetään kurpitsasoseella. 2 dl kurpitsasosetta 1 dl fariinisokeria 2,5 dl punaista maitoa 25 g hiivaa 1 dl ...

Read More »

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress