Raastettua omenaa sisältävät kuppikakut ovat reilusti omenaisia ja ne kruunataan makealla, kanelilla maustetulla kuorrutuksella.
12 kappaletta
- 3 pientä omenaa
- 100 g voita
- 2 dl sokeria
- 2 munaa
- 3 dl jauhoja
- 0,5 leivinjauhetta
- 200 g voita
- 4 dl tomusokeria
- 2 tl kanelia
Kuori omenat, poista niistä siemenkodat ja raasta pienellä terällä. Valmista raastetta tulee noin 2,5 dl.
Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää munat yksi kerrallaan ja sekoita hyvin molempien munien jälkeen. Lisää omenaraaste ja sekoita. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi.
Lusikoi taikina muffinssivuokiin.
Paista 175 asteessa 25 minuuttia.
Anna kuppikakkujen jäähtyä kokonaan ennen kuorruttamista.
Valmista kuorrute. Vatkaa huoneenlämpöistä voita hetki. Lisää tomusokeri vähän kerrallaan ja vatkaa kuorrute tasaiseksi. Lisää viimeiseksi kaneli.
Laita kuorrute pursotinpussiin ja kuorruta kuppikakut.
Leave a Reply