• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar

kakku ja keksi

  • Etusivu
  • Reseptit
  • Blogin takana
You are here: Home / Kakku / Mustikkainen pokekakku

Mustikkainen pokekakku

15/08/2018 by Liisa Leave a Comment

Pokekakun pohjaa maustaa kirpeä lemon curd, kakkupohjaan tökityt kolot täytetään makealla mustikkahillolla ja kakku saa päälleen ohuen kerroksen tuorejuustokuorrutetta.

  • 200 g voita
  • 3 dl sokeria
  • 4 munaa
  • 1,5 dl lemon curdia
  • 4 dl jauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

 

  • 300 g pensasmustikoita
  • 1 dl sokeria
  • 0,5 dl vettä

 

  • 250 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 2 dl tomusokeria

Vuoraa kakkuvuoka (n. 18 x 21 cm) leivinpaperilla.

Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää munat yksi kerrallaan ja sekoita hyvin jokaisen munan jälkeen. Lisää lemon curd ja sekoita. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi.

Kaada taikina kakkuvuokaan.

Paista kakkua 180 asteessa noin 50 minuuttia.

Kakun paistuessa keitä mustikkahillo. Laita mustikat, sokeri ja vesi kattilaan ja keitä hiljalleen 10 minuuttia. Jäähdytä.

Anna kakkupohjan jäähtyä ja nosta se tarjoiluastialle. Tee kakkupohjaan kolosia omenaporalla ja valuta kolosiin mustikkahilloa. Säästä osa hillosta kakun päälle.

Vatkaa tuorejuustoa hetki ja lisää sitten tomusokeri. Vatkaa tuorejuustokuorrute tasaiseksi ja levitä kakun päälle.

Lisää vielä loppu mustikkahillo tuorejuustokuorrutteen päälle.

 

Filed Under: Kakku Tagged With: kakku, mustikka, sitruuna

Previous Post: « Punaherukkajäätelö
Next Post: Pähkinäiset vadelmabrowniet »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Primary Sidebar

Reseptiarkisto

Mikä maistuisi?

appelsiini aprikoosi banaani brownie donitsi halloween joulu juustokakku jäätelö kahvi kakku kaneli keksi kirsikka kuivakakku kuppikakku kurpitsa leivos maapähkinävoi makeiset mansikka manteli muffinssi mustikka mysli nutella omena pannari piirakka pistaasi pulla puolukka pähkinä pääsiäinen raparperi sitruuna speltti suklaa suklaakakku suklaakeksi tuorejuusto täytekakku vadelma valkosuklaa vanilja

Lisää herkkuja

Mansikkamysli

Mansikkainen mysli maistuu kesäiselle. 1 dl auringonkukkaöljyä 1 dl vaaleaa siirappia 0,5 dl hunajaa 250 g ruishiutaleita 250 g ...

Read More »

Runeberginkakku leipävuoassa

Ihana runeberginkakku saa uuden ilmeen kun se leivotaan leipävuokaan.  150 g voita 1,5 dl fariinisokeria 1 dl sokeria 3 munaa 1,5 dl ...

Read More »

Suklaasalami

Pähkinäinen suklaasalami on helppo joulunajan jälkiruoka tai kahvipöydän herkku. 250 g tummaa suklaata 100 g suolatonta voita 1 dl ...

Read More »

Yönylipullat

Myös pullataikinan voi leipoa valmiiksi edellisenä iltana ja jättää yöksi jääkaappiin kohoamaan. 2,5 dl punaista maitoapuoli pussia kuivahiivaa1 dl ...

Read More »

Raparperihillo

Raparperihilloon voi käyttää runsaan raparperisadon hedelmät. Hillo maistuu viilin tai jugurtin kanssa ja sitä voi käyttää myös leivonnassa tai kakun ...

Read More »

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress