• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar

kakku ja keksi

  • Etusivu
  • Reseptit
  • Blogin takana
You are here: Home / Donitsi / Mustikkadonitsit

Mustikkadonitsit

06/08/2015 by Liisa 2 Comments

121

Makoisat kardemummalla maustetut mustikkadonitsit syntyvät käden käänteessä.

12 kappaletta

  • 3,5 dl vehnäjauhoja
  • 1,5 dl sokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 0,75 tl kardemummaa
  • 2 dl kermaa
  • 2 munaa
  • 2 rkl sulatettua voita
  • 1,5 dl mustikoita

Voitele donitsipellin kolot.

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää muut aineet ja sekoita taikina tasaiseksi. Lisää viimeisenä mustikat. Lusikoi taikina pursotinpussiin ja pursota taikina donitsipellin koloihin.

Paista 200 asteessa 12 minuuttia.

Anna donitsien jäähtyä hetki ja irroita ne sitten vuoasta.

090 (3)

 

Filed Under: Donitsi Tagged With: donitsi, kardemumma, mustikka

Previous Post: « Mehevä mustikkapiirakka
Next Post: Kuningatardonitsit »

Reader Interactions

Comments

  1. Nellyssi says

    12/09/2015 at 6:49 pm

    Tämä ohje on ihan paras! Testasin äsken myös gluteenittomilla semperin jauhoilla, laitoin 1:1 ja onnistui oikein hyvin. Tuli vaan vähän tiukempaa taikinaa, niin pursottaminen oli hankalampaa, mutta levitin sitten lusikalla vuokiin. 🙂 Eli nyt on nopea gluteenitonkin herkku mahdollinen! Kiitos!

    Reply
    • Liisa says

      14/09/2015 at 2:19 pm

      Kiitos, Nellyssi! Ja hyvä tietää, että toimii myös gluteenittomilla jauhoilla, jos tulee tarvetta tehdä sellaisia.

      Reply

Leave a Reply to Liisa Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Primary Sidebar

Reseptiarkisto

Mikä maistuisi?

appelsiini aprikoosi banaani brownie donitsi halloween joulu juustokakku jäätelö kahvi kakku kaneli keksi kirsikka kuivakakku kuppikakku kurpitsa leivos maapähkinävoi makeiset mansikka manteli muffinssi mustikka mysli nutella omena pannari piirakka pistaasi pulla puolukka pähkinä pääsiäinen raparperi sitruuna speltti suklaa suklaakakku suklaakeksi tuorejuusto täytekakku vadelma valkosuklaa vanilja

Lisää herkkuja

Vaniljainen kuningatarkakku

Makea ja mehukas vaniljainen kakku kätkee sisäänsä vadelmia ja mustikoita. 200 g voita 1 dl ruokosokeria 2 dl sokeria 4 munaa 4dl ...

Read More »

Suklaatäytekakku rengasvuoassa

Hauskannäköinen suklaatäytekakku leivotaan rengasvuoassa ja koristellaan värikkäillä suklaarakeilla. 4 munaa 3 dl sokeria 150 g suklaata 200 ...

Read More »

Raparperikakku

Makea murupäällinen kruunaa mehevän raparperikakun. 200 g voita 1 dl fariinisokeria 1,5 dl sokeria 3 munaa 2 dl maitoa 4 dl jauhoja 2 ...

Read More »

Mansikkajäätelö

Mansikkajäätelö maustetaan mansikkamehulla ja siihen lisätään sattumiksi kokonaisia mansikoita. 5 dl mansikoita 0,5 dl sokeria 2 munaa 1 dl ...

Read More »

Kahvijäätelö

Reilusti kahvinmakuinen jäätelö on raikas herkku aikuiseen makuun. Jos haluat jäätelöön miedomman kahvin maun käytä vähemmän espressojauhetta tai ...

Read More »

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress