• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar

kakku ja keksi

  • Etusivu
  • Reseptit
  • Blogin takana
You are here: Home / Donitsi / Mustikkadonitsit

Mustikkadonitsit

06/08/2015 by Liisa 2 Comments

121

Makoisat kardemummalla maustetut mustikkadonitsit syntyvät käden käänteessä.

12 kappaletta

  • 3,5 dl vehnäjauhoja
  • 1,5 dl sokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 0,75 tl kardemummaa
  • 2 dl kermaa
  • 2 munaa
  • 2 rkl sulatettua voita
  • 1,5 dl mustikoita

Voitele donitsipellin kolot.

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää muut aineet ja sekoita taikina tasaiseksi. Lisää viimeisenä mustikat. Lusikoi taikina pursotinpussiin ja pursota taikina donitsipellin koloihin.

Paista 200 asteessa 12 minuuttia.

Anna donitsien jäähtyä hetki ja irroita ne sitten vuoasta.

090 (3)

 

Filed Under: Donitsi Tagged With: donitsi, kardemumma, mustikka

Previous Post: « Mehevä mustikkapiirakka
Next Post: Kuningatardonitsit »

Reader Interactions

Comments

  1. Nellyssi says

    12/09/2015 at 6:49 pm

    Tämä ohje on ihan paras! Testasin äsken myös gluteenittomilla semperin jauhoilla, laitoin 1:1 ja onnistui oikein hyvin. Tuli vaan vähän tiukempaa taikinaa, niin pursottaminen oli hankalampaa, mutta levitin sitten lusikalla vuokiin. 🙂 Eli nyt on nopea gluteenitonkin herkku mahdollinen! Kiitos!

    Reply
    • Liisa says

      14/09/2015 at 2:19 pm

      Kiitos, Nellyssi! Ja hyvä tietää, että toimii myös gluteenittomilla jauhoilla, jos tulee tarvetta tehdä sellaisia.

      Reply

Leave a Reply to Nellyssi Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Primary Sidebar

Reseptiarkisto

Mikä maistuisi?

appelsiini aprikoosi banaani brownie donitsi halloween joulu juustokakku jäätelö kahvi kakku kaneli keksi kirsikka kuivakakku kuppikakku kurpitsa leivos maapähkinävoi makeiset mansikka manteli muffinssi mustikka mysli nutella omena pannari piirakka pistaasi pulla puolukka pähkinä pääsiäinen raparperi sitruuna speltti suklaa suklaakakku suklaakeksi tuorejuusto täytekakku vadelma valkosuklaa vanilja

Lisää herkkuja

Makeat kurpitsapalat

Mehevät kurpitsapalat tarjotaan vaniljajäätelön ja karamellisoitujen pähkinöiden kanssa. 150 g voita 1 dl sokeria 1,5 dl siirappia 2 ...

Read More »

Rocky road browniet

Rocky road browniet ovat överin makea ja suklainen herkku. 200 g voita 2 dl fariinisokeria 1 dl siirappia 4 munaa 250 g sulatettua ...

Read More »

Veriappelsiinijäätelö

Valmista makeista veriappelsiineista herkullista jäätelöä. 2 veriappelsiinia0,5 dl sokeria 2 kananmunaa1 dl sokeria2 dl kermaa2 dl punaista ...

Read More »

Vadelma-suklaacookiet

Lisää suklaacookieihin kirpeänmakeita vadelmia. noin 30 kappaletta: 200 g huoneenlämpöistä voita3 dl fariinisokeria2 munaa5 dl jauhoja0,5 tl ...

Read More »

Suklaakuppikakut espressokuorrutuksella

Täyteläiset suklaakuppikakut kuorrutetaan makealla espressokreemillä. Tarjoa kuppikakut hyvän kahvin kanssa. 12 kappaletta 100 g voita 2 dl ...

Read More »

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress