• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar

kakku ja keksi

  • Etusivu
  • Reseptit
  • Blogin takana
You are here: Home / Kakku / Maustekakkuleivokset

Maustekakkuleivokset

14/12/2016 by Liisa Leave a Comment

img_8012

Leivo maustekakku ihaniksi pieniksi maustekakkuleivoksiksi. Leivokset paistetaan runebergintorttuvuoissa ja täytetään ranskankermalla tukevoitetulla kermavaahdolla.

10 kpl

  • 150 g voita
  • 1,5 dl fariinisokeria
  • 1,5 dl siirappia
  • 3 munaa
  • 1,5 dl piimää
  • 4 dl jauhoja
  • 1tl soodaa
  • 1,5 tl kanelia
  • 1 tl neilikkaa
  • 0,5 tl muskottia
  • 0,5 tl  inkivääriä
  • 2 dl kermaa
  • 150 g ranskankermaa
  • 2 rkl sokeria
  • kanelia koristeluun

Voitele ja korppujauhota runebergintorttuvuoan kolot.

Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja fariinisokeri. Lisää siirappi. Lisää munat yksi kerrallaan ja sekoita hyvin jokaisen munan jälkeen. Lisää piimä. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi.

Lusikoi taikina vuoan koloihin, täytä kolot vain 2/3 täyteen.

Paista 200 asteessa noin 30 minuuuttia. Kokeile leivosten kypsyyttä tarvittaessa tikulla.

Anna leivosten jäähtyä ja irrota ne sitten varovasti vuoasta.

Vaahdota täytteen kerma. Kun vaahto on lähes valmista lisää ranskankerma ja sokeri ja jatka vatkaamista vielä hetki. Lusikoi kermavaahto pursotinpussiin.

Leikkaa leivosten pohja tarvittaessa tasaiseksi ja leikkaa ne sitten kolmeen osaan. Aseta leivospohjat tarjoiluastialle ja pursota niille kermavaahtoa. Nosta päälle toiset leivospohjat ja pursota päälle kermavaahtoa. Lisää vielä kolmannet leivospohjat ja pursota niiden päälle kermavaahtoa.

Ripottele leivosten pinnalle hieman kanelia koristeeksi.

 

 

Filed Under: Kakku Tagged With: joulu, kakku, leivos

Previous Post: « Peanut butter cups
Next Post: Hyvää joulua 2016! »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Primary Sidebar

Reseptiarkisto

Mikä maistuisi?

appelsiini aprikoosi banaani brownie donitsi halloween joulu juustokakku jäätelö kahvi kakku kaneli keksi kirsikka kuivakakku kuppikakku kurpitsa leivos maapähkinävoi makeiset mansikka manteli muffinssi mustikka mysli nutella omena pannari piirakka pistaasi pulla puolukka pähkinä pääsiäinen raparperi sitruuna speltti suklaa suklaakakku suklaakeksi tuorejuusto täytekakku vadelma valkosuklaa vanilja

Lisää herkkuja

Sitruuna-unikonsiemenkuppikakut

Raikkaan keväisten sitruunakuppikakkujen taikina pilkutetaan unikonsiemenillä. 12 kappaletta 1 sitruunan raastettu kuori ja mehu 150 g ...

Read More »

Maustekakku

Mehukas maustekakku maustetaan jouluisilla mausteilla - kanelilla, neilikalla, muskotilla ja inkiväärillä. Kakku säilyy hyvänä lähes viikon ja maku on ...

Read More »

Halloweenin suklaakakku

Halloweenin kunniaksi suklaakakku koristellaan hämähäkinseittikuviolla. 250 g suklaata 220 g voita 4 dl fariinisokeria 4 munaa 5 dl ...

Read More »

Nutella-pullapitko

Leivo kahvipöytään muhkea pullapitko, jonka täytteenä on iki-ihanaa Nutellaa. 2 pitkoa pullataikina: 2,5 dl punaista maitoa25 g hiivaa1 dl ...

Read More »

Vaniljaiset kuppikakut

Mausta kuppikakkujen taikina vaniljauutteella ja kuorruta kuppikakut makealla vaniljaisella sokerikreemillä. 12 kappaletta kuppikakut: 150 g ...

Read More »

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress