Halloweenin kunniaksi suklaakakku koristellaan hämähäkinseittikuviolla.
- 250 g suklaata
- 220 g voita
- 4 dl fariinisokeria
- 4 munaa
- 5 dl jauhoja
- 1/2 tl soodaa
- 1/4 tl suolaa
- 1 tl vaniljasokeria
- 3 dl piimää
- 1 dl aprikoosimarmeladia
- 150 g suklaata
- 25 g voita
- 40 g valkosuklaata
Voitele ja korppujauhota irtopohjainen kakkuvuoka (halkaisija 24 cm).
Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja fariinisokeri. Lisää munat yksi kerrallaan ja sekoita hyvin jokaisen munan jälkeen. Lisää sulatettu suklaa. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää taikinaan vuorotellen kuivia aineita ja piimää. Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada se kakkuvuokaan.
Paista 160 asteessa 70 minuuttia.
Leikkaa jäähtynyt kakku kahteen osaan. Nosta ensimmäinen kakkupohja tarjoiluastialle ja levitä päälle aprikoosimarmeladia. Nosta kakun päälle toinen kakkupohja.
Valmista kuorrutus. Sulata kuorrutuksen suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Sekoita joukkoon kuutioitu voi. Anna jäähtyä hetken ja levitä sitten kakun päälle.
Sulata valkosuklaa mikrossa tai vesihauteessa. Lusikoi valkosuklaa pursotinpussiin ja pursota kakun päälle sisäkkäisiä renkaita. Vedä puutikulla raitoja kakun keskeltä reunoja kohti niin, että valkosuklaasta muodostuu kakun pinnalle hämähäkinseittikuvio.
Leave a Reply