Sitruunatahnaa eli herkullista lemon curdia on helppo tehdä myös itse. Lemon curdia voi käyttää esimerkiksi leivonnassa ja täytekakun tai keksien täytteenä.
- 2 sitruunan mehu
- 2 sitruunan raastettu kuori
- 7 keltuaista
- 2,5 dl sokeria
- 100 g suolatonta voita
Pese sitruunat huolellisesti kuumalla vedellä. Raasta sitruunoiden kuori ja purista niistä mehu. Erottele keltuaiset valkuaisista. Tee vesihaude ja laita sitruunoiden mehu, raastettu kuori, keltuaiset ja sokeri kulhossa vesihauteeseen. Anna seoksen olla vesihauteessa, kunnes se paksunee (noin 15 minuuttia), ja sekoittele välillä. Nosta seos pois vesihauteen päältä ja anna sen jäähtyä noin 15 minuuttia. Sekoita joukkoon huoneenlämpöinen voi. Vatkaa seos tasaiseksi. Säilytä jääkaapissa.
Leave a Reply