• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar

kakku ja keksi

  • Etusivu
  • Reseptit
  • Blogin takana
You are here: Home / Kakku / Lakritsimokkapalat

Lakritsimokkapalat

24/11/2021 by Liisa Leave a Comment

Mausta mokkapalat lakritsijauheella ja koristele ne värikkäillä englanninlakuilla.

mokkapalat:

  • 4 munaa
  • 3 dl sokeria
  • 200 g voita
  • 2 dl maitoa
  • 4 dl jauhoja
  • 4 rkl kaakaojauhetta
  • 4 rkl raakalatritsijaihetta
  • 1 tl leivinjauhetta

kuorrute:

  • 0,5 dl vahvaa kahvia
  • 75 g voita
  • 5 dl tomusokeria
  • 3 rkl kaakaojauhetta

koristeeksi:

  • englanninlakuja

Vuoraa korkeareunainen uunivuoka (20 x 30 cm) leivinpaperilla.

Sulata voi mikrossa tai kattilassa ja jäähdytä.

Vatkaa munat ja sokeri kulhossa kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää sulatettu voi ja sekoita. Lisää maito ja sekoita. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi.

Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tarvittaessa puutikulla.

Jäähdytä ennen kuorruttamista.

Keitä kuorrutteen kahvi ja jäähdytä. Sulata voi ja jäähdytä. Yhdistä kuhossa tomusokeri, kaakaojauhe, kahvi ja sulatettu voi. Sekoita tasaiseksi. Kaada kuorrute jäähtyneen kakun päälle ja levitä tasaiseksi lastan avulla.

Leikkaa annospaloiksi ja koristele englanninlakuilla.


 

Filed Under: Kakku Tagged With: lakritsi, suklaa

Previous Post: « Vaniljakuppikakut mokkakuorrutuksella
Next Post: Jouluinen levykakku »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Primary Sidebar

Reseptiarkisto

Mikä maistuisi?

appelsiini aprikoosi banaani brownie donitsi halloween joulu juustokakku jäätelö kahvi kakku kaneli keksi kirsikka kuivakakku kuppikakku kurpitsa leivos maapähkinävoi makeiset mansikka manteli muffinssi mustikka mysli nutella omena pannari piirakka pistaasi pulla puolukka pähkinä pääsiäinen raparperi sitruuna speltti suklaa suklaakakku suklaakeksi tuorejuusto täytekakku vadelma valkosuklaa vanilja

Lisää herkkuja

Mansikkagalette

Leivo kesän makeista mansikoista ihana galette. taikina: 2,5 dl vehnäjauhoja1 dl spelttijauhoja0,5 dl sokeria125 g suolatonta voita3 – 4 rkl ...

Read More »

Halloweenin hämähäkkicookiesit

Halloweenin kunniaksi suklaacookiesit koristellaan suklaakarkeilla hurjiksi hämähäkeiksi. Noin 30 kappaletta. 200 g huoneenlämpöistä voita ...

Read More »

Keväinen täytekakku

Vappuna tarjotaan ihanan keväistä täytekakkua, joka on päällystetty ruohonvihreällä sokerimassalla ja koristeltu suloisilla pienillä kukkasilla. 4 ...

Read More »

Runebergin levykakku

Leivo ihana runeberginkakku tänä vuonna levykakun muotoon. 12 palaa kakkutaikina: 250 g voita 1,5 dl fariinisokeria 1,5 dl sokeria 4 munaa 2 ...

Read More »

Suklaakuorrutetut banaanidonitsit

Makeat banaanidonitsit kuorrutetaan suklaalla. 12 kappaletta 3 dl jauhoja 1,25 dl sokeria 1 tl leivinjauhetta 1,5 dl maitoa 2 munaa 2 ...

Read More »

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress